Vanaf 1 maart 2021 een nieuw energielabel – clean-energy

Vanaf 1 maart 2021 een nieuw energielabel

Vanaf 1 maart 2021 hebben wasmachines, vaatwassers, koelkasten, vriezers en televisies een nieuw energielabel. Het oude label liep van A+++ tot D. Het nieuwe label gaat van A tot G.

Waarom is het label vernieuwd?
Het label is vernieuwd omdat veel apparaten energielabel A met één of meer plusjes hadden. Het verschil tussen al die plusjes was voor veel consumenten onduidelijk. Wat voorheen labelklasse A+++ was, komt in het nieuwe energielabel overeen met labelklasse B, C of zelfs D of E.

Met het nieuwe label is er ook weer ruimte voor groei. Bij het oude label hadden veel machines al het hoogst haalbare label. Met het nieuwe energielabel kunnen fabrikanten het goed laten zien als hun apparaten nóg zuiniger worden.

In de winkel kan je tijdelijk nog koelkasten, vriezers, vaatwassers, wasmachines en televisies tegenkomen met het oude label met de plusjes. Dat zijn oudere modellen die nu niet meer worden gemaakt. Eind 2021 zijn die uit de winkel verdwenen.

Lampen en het nieuwe label
Voor lampen gaat het nieuwe label op 1 september 2021 in. Andere apparaten, zoals wasdrogers, airco’s en ovens, volgen later. Deze apparaten hanteren voorlopig nog wel het energielabel met schaal A+++ tot en met D.

Wil je meer weten over het energielabel op jouw apparaten? Kijk dan op de website van Energielabel.nl.

Ga jij een nieuw apparaat kopen?
Check dus goed het energielabel en kies voor een zuinig model met een (donker)groen energielabel. Bekijk onze bespaartips en ontdek hoe je jouw apparaten in huis nog zuiniger kan gebruiken.


Vanaf 1 maart 2021 een nieuw energielabel - clean-energy

Clean Energy levert écht groene stroom, hier betaal jij niets extra’s voor. Maar daar stopt het niet voor ons. Groen zit in ons DNA. Groen is voor ons geen keuze, maar dat is wie wij zijn en waar wij in geloven. Wij leveren actief een bijdrage aan het vergroenen en het verduurzamen van onze wereld door onze ‘Carbon Footprint’ en die van onze klanten zo klein mogelijk te maken. Het slagen van de energietransitie komt met de dag en stap voor stap dichterbij. En daar willen wij samen met jou een voorbeeld in zijn.

Bron: CleanEnergy.nlBekijk hier alle aanbiedingen van CleanEnergy

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie