Eneco NK Tegenwindfietsen organiseert spontane kwalificatie op Dutch Mountain

Het zijn dagen als deze waar het Eneco NK Tegenwindfietsen op wacht: op de fiets een Hollandse windkracht 9 pal tegen die af en aan riekt naar storm. Het giert vanuit het zuidwesten, de sluiting van de Oosterscheldekering dreigt en de kou snijdt. Het NK gaat dit seizoen niet door, maar de condities zijn te goed om geen gebruik van te maken. Daarom werd vandaag een spontane kwalificatie gehouden. De slechts drie nietsvermoedende passanten die tussen 10.00 uur en 14.00 uur de onzichtbare startlijn passeerden, werden tot hun verbazing aangemoedigd en geklokt. Het leverde Kevin, Bart en Bram een Golden Ticket voor de komende editie op. Vanaf vandaag kunnen 'stoempers' zich inschrijven voor de zevende editie, die vanaf de herfst kan worden aangekondigd met ‘We kriehen sturm.’

‘Zet ’m op’
Nederlanders trainen, overigens zonder het te weten, hun hele leven voor dit oer-Hollands event. Vandaag bleek dit in het extreme. Waar jaarlijks 300 bikkels de 'Dutch Mountain' trotseren, was het nu bijzonder rustig op de kering tussen Westenschouwen en Middelburg. Op de plek waar doorgaans wordt gestart, stond nu iemand van de organisatie fietsers succes te wensen. Waarmee? Ze hebben geen idee. Naast Bart en Bram fietste Kevin het hele parcours van 8,4 kilometer, zij het op een racefiets in plaats van de voor het NK voorgeschreven fiets zonder versnellingen. Hij kreeg net een zoontje en het leek hem lekker na een doorwaakte nacht even uit te waaien. Door deze bijzondere omstandigheden besloot de organisatie een uitzondering te maken en ook hem te belonen met een startbewijs voor de komende editie, waarvoor vandaag de voorinschrijving start. Voorinschrijven is door de enorme populariteit van het event een goed idee, want doorgaans zijn de startbewijzen in een half uur vergeven.

Dikste en sterkste kuiten
Robrecht Stoekenbroek, organisator van het Eneco NK Tegenwind fietsen, over de spontane kwalificatie: “We willen de dikste en sterkste kuiten aan de start, dus hebben deze donderdag gebruikt om te kijken of er op onofficiële momenten als vandaag nog echte bikkels bestaan. We werden niet teleurgesteld! Het is duidelijk dat ook nu windfanaten, zoals postbodes, moeders met volle fietstassen, duurzame fiets-forenzen of jongens op weg naar voetbaltraining, zich heimelijk voorbereiden op dat ene moment.” De laatste editie van het Eneco NK Tegenwindfietsen werd in februari 2020 verreden. Getrainde en ongetrainde krachtpatsers stoempten zich toen het snot voor de ogen in de strijd tegen windkracht 8, op een gewone fiets zonder versnellingen. De winst ging naar de 25-jarige Max de Jong uit Giessenburg, met een tijd van 20:00 minuten precies. Hiermee finishte hij 1.30 minuten sneller dan de nummer twee – en winnaar van de vierde editie – Teun Sweere.

Over het Eneco NK Tegenwindfietsen
Dit oer-Hollandse evenement gaat pas door bij minimaal windkracht 7. Het circuit voor de 200 individuele deelnemers en 25 vierkoppige teams is de 8,5 kilometer lange Oosterscheldekering in Zeeland. Het materiaal: een gewone fiets zonder versnellingen en met terugtraprem. Het Eneco NK Tegenwindfietsen wordt georganiseerd door het Amsterdamse reclamebureau Being There en de sportmarketeers van SportVibes uit Delft. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Eneco HollandseWind & Zon® dat al zes jaar hoofdsponsor is. Zie ook www.NKTegenwindfietsen.nl.

Bron: Eneco persberichten rss feed – Bekijk hier de energie aanbiedingen van Eneco

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie