Winnaars Eneco Luchterduinen Fonds in het zonnetje gezet

Op 27 mei zijn de winnaars bekend gemaakt van de vierde ronde van het Eneco Luchterduinen Fonds. Uit de 15 genomineerde initiatieven koos de jury de zes ideeën die het beste aansloten bij de doelen van het Fonds; van een zonnedak tot een energieneutraal clubhuis en van een belevingsspeurtocht tot een bellenscherm in de Oude Rijn.

De winnaars kunnen nu met het gewonnen geldbedrag hun duurzame ideeën gaan realiseren. Zo gaat Stichting Tennispark WOC uit gemeente Bloemendaal een energieneutraal clubhuis en tennispark realiseren met 5.000 euro uit het fonds. Stichting Bezoekerscentrum De Kennemerduinen ontvangt een bijdrage van 9.000 euro voor een belevingsspeurtocht voor kinderen. In Noordwijk ontvangt de Dierenhoeve 29.750 euro voor een groen dak met zonnepanelen. In Katwijk waren er drie winnaars: de Katwijkse Zeeverkenners die 24.000 euro krijgen voor het realiseren van energieneutraal clubhuis, de KNRM ontvangt 12.705 euro voor zonnepanelen op het boothuis en de Coast Busters gaat met een bijdrage van 10.000 euro een bellenscherm realiseren in de monding van de Oude Rijn, waarmee zwerfafval wordt afgevangen.

De film waar alle winnaars in beeld zijn gebracht is vanaf 1 juni te vinden op www.enecoluchterduinenfonds.nl

Bepalen van de winnaars
Het Eneco Luchterduinen Fonds is opgericht om bewoners van de kustgemeenten Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk in de gelegenheid te stellen actief bij te dragen aan verduurzaming of het versterken van de kustbeleving. Iedere twee jaar stelt het fonds 90.000 euro beschikbaar voor de beste initiatieven die hieraan bijdragen. Remco Streppel van Eneco: “De jury heeft uiteindelijk haar keuze gemaakt door naar het onderscheidend vermogen van het initiatief te kijken en naar haalbaarheid op korte termijn. Ook de stem van de publieksjury woog mee in het bepalen van de winnaars”.  

Over windpark Eneco Luchterduinen 
Windpark Eneco Luchterduinen, op 23 kilometer uit de kust ter hoogte van Noordwijk en Zandvoort, is een initiatief van Mitsubishi Corporation en Eneco. Het windpark is sinds 2015 in bedrijf en telt 43 windmolens, samen goed voor een hoeveelheid groene stroom die vergelijkbaar is met het verbruik van 150.000 huishoudens. Daarmee wordt jaarlijks 275.000 ton CO2 bespaard. 

Bron: Eneco persberichten rss feed – Bekijk hier de energie aanbiedingen van Eneco

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie