ANWB GAAT GROENE ENERGIE LEVEREN TEGEN KOSTPRIJS – energyzero

ANWB GAAT GROENE ENERGIE LEVEREN TEGEN KOSTPRIJS

Rotterdam, 15 juni 2021 – De ANWB introduceert ANWB Energie: groene stroom en gas uit Nederland tegen de werkelijke kostprijs. Abonnees betalen allemaal hetzelfde eerlijke en transparante tarief, dat ook op langere termijn eerlijk blijft.
?

De toekomst is elektrisch: niet alleen thuis, bij het fietsen, op de scooter of step, maar ook bij het autorijden. Naar verwachting rijden er in 2030 in Nederland zo’n 1,9 miljoen elektrische auto’s. Wij gebruiken de komende jaren steeds meer stroom. Dat zorgt voor extra belasting van het elektriciteitsnet en vraagt om investeringen, die we met z’n allen betalen. De ANWB vindt het belangrijk dat we dat duurzaam doen. ANWB Energie benut juist de beschikbare groene stroom uit wind- en zonne-energie en maakt die toegankelijk tegen een eerlijk en transparant tarief. De ANWB wil hiermee de overstap naar elektrisch voor iedereen haalbaar en betaalbaar maken én houden.

Met ANWB Energie ontvang je thuis gecertificeerde groene stroom uit Nederland (zon en wind) en CO2-gecompenseerd gas tegen de werkelijke kostprijs. Die is dynamisch: de stroomprijs verschilt per uur, de prijs van gas per dag. ANWB Energie werkt met een abonnement, maar zonder winstmarge op verbruik en onnodige opslag, en is maandelijks opzegbaar zonder boete. En als je je stroomverbruik verplaatst naar minder drukke momenten op het elektriciteitsnet, bespaar je dus extra. Want steeds vaker zijn dat juist de momenten dat er werkelijk volop wind- en zonne-energie op het net is. Goedkoper én nog groener.

ANWB Energie is er voor iedereen, met of zonder elektrische auto. Zelfs als je thuis gewoon energie blijft verbruiken zoals je dat nu ook doet, ben je jaar in jaar uit gemiddeld voordeliger uit dan met het traditionele, statische tarief. Ga je wel elektrisch rijden en thuis laden buiten de drukke uren, dan kun je alleen maar extra besparen.

Onze ambitie is dat de elektrische auto het stralend middelpunt wordt van onze duurzame energievoorziening. Een volle autobatterij van 64kWh is goed voor ruim een week aan energieverbruik van een gemiddeld huishouden. Wie slim laadt, kan in de toekomst zijn elektrische auto gebruiken als eigen energieopslag. Op momenten dat er veel vraag is, kun je dan zelfs energie leveren aan de buren of verkopen op het stroomnet. Miljoenen elektrische auto’s die samen een energiecentrale van 2030 vormen, van onze ANWB-leden zelf. Is het nu al zover? Nee, maar samen willen we ervoor zorgen dat dit mogelijk wordt. ANWB Energie is een eerste stap om onze ambitie te realiseren.

ANWB Energie is een pilot in samenwerking met EnergyZero.


ANWB GAAT GROENE ENERGIE LEVEREN TEGEN KOSTPRIJS - energyzero

Als softwarebedrijf met leveringsvergunning leveren we via jouw eigen energiemerk energie aan jouw klanten zonder marge op verbruik. Wij geloven namelijk dat élk bedrijf met de inzichten in energieverbruik bestaande én nieuwe producten en diensten kan (door)ontwikkelen waar iedereen beter van wordt. Zowel op duurzaam- als financieel vlak. EnergyZero vormt de frontlinie van een nieuwe energiewereld. Door energie via inkoopprijs aan te bieden dragen we namelijk bij aan een snellere energietransitie. ‍We geven bedrijven dan ook de kans om energie onder hun eigen merk aan te bieden en zo inzicht in te krijgen in het energieverbruik en de -productie van hun klanten. Op basis hiervan kunnen zij nieuwe businessmodellen ontwikkelen die bijdragen aan een mooiere wereld.

Bron: EnergyZero.nlBekijk hier alle aanbiedingen van EnergyZero

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie