ENERGYZERO: ÉÉN VAN DE DUURZAAMSTE ENERGIELEVERANCIERS VAN NEDERLAND – energyzero

ENERGYZERO: ÉÉN VAN DE DUURZAAMSTE ENERGIELEVERANCIERS VAN NEDERLAND

Rotterdam, 1 december 2020 – Uit het Onderzoek Duurzaamheid Stroomleveranciers dat jaarlijks wordt uitgevoerd door de Consumentenbond i.s.m. WISE en Natuur & Milieu is EnergyZero als één van de groenste energieleveranciers uit de test gekomen. We steken zelfs met vlag en wimpel uit boven grote namen als Greenchoice en Vandebron op het gebied van duurzaamheid. De inkoop en levering van onze stroom is beoordeeld met een cijfer van 9,8!

Groene stroom
EnergyZero hecht veel waarde aan duurzaamheid en we nemen hierin ook onze verantwoordelijkheid. Als leverancier is energie groen wanneer er GVO’s voor zijn ingekocht. Dit zijn certificaten waarmee stroom vergroend kan worden; ook wanneer het eigenlijk grijze stroom betreft. Maar wij zijn verder gegaan en hebben voor alle ingekochte stroom ook PPA’s geregeld. Dat betekent dat wij energie direct bij de bron hebben ingekocht. Groener kan bijna niet!

CO?-gecompenseerd gas
Veel energieleveranciers, waaronder wij, maken gebruik van grijs gas. Hoewel stroom inmiddels wel uit groene bronnen gewonnen wordt, is er een gebrek aan een gelijkwaardige variant voor gas. Zolang we nog niet van het aardgas af zijn, vormt CO?-gecompenseerd gas een goed alternatief. Omdat wij het belangrijk vinden om zo sociaal verantwoordelijk mogelijk te ondernemen, compenseren we de CO?-uitstoot die ons gas veroorzaakt middels het investeren in gecertificeerde compensatieprojecten. Het afgelopen jaar hebben wij bijvoorbeeld een bijdrage geleverd aan internationale windparken, waarmee aantoonbaar de impact van de CO?-uitstoot door gas is geneutraliseerd.

Onze missie
Wij vinden het enorm belangrijk dat de energietransitie in een versnelling raakt. Hoewel verscheidene partijen jarenlang delibereren over de beste aanpak om dit te bereiken, vinden wij dat de energiewereld hier het voortouw in moet nemen. Door geen marges boven onze tarieven voor stroom en gas te berekenen aan onze klanten, kunnen wij openlijk stellen dat wij ons daadwerkelijk inzetten voor het verminderen van het energieverbruik van onze klanten. EnergyZero heeft tot doel het veranderen van de energiewereld. Geen energieleveranciers die groeien dankzij de verkoop van zoveel mogelijk energie, maar energieleveranciers die zich hard maken voor de maatschappij.


ENERGYZERO: ÉÉN VAN DE DUURZAAMSTE ENERGIELEVERANCIERS VAN NEDERLAND - energyzero

Als softwarebedrijf met leveringsvergunning leveren we via jouw eigen energiemerk energie aan jouw klanten zonder marge op verbruik. Wij geloven namelijk dat élk bedrijf met de inzichten in energieverbruik bestaande én nieuwe producten en diensten kan (door)ontwikkelen waar iedereen beter van wordt. Zowel op duurzaam- als financieel vlak. EnergyZero vormt de frontlinie van een nieuwe energiewereld. Door energie via inkoopprijs aan te bieden dragen we namelijk bij aan een snellere energietransitie. ‍We geven bedrijven dan ook de kans om energie onder hun eigen merk aan te bieden en zo inzicht in te krijgen in het energieverbruik en de -productie van hun klanten. Op basis hiervan kunnen zij nieuwe businessmodellen ontwikkelen die bijdragen aan een mooiere wereld.

Bron: EnergyZero.nlBekijk hier alle aanbiedingen van EnergyZero

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie