ENERGYZERO NEEMT APP LAADJE VOOR DUURZAAM LADEN TESLA’S OVER – energyzero

ENERGYZERO NEEMT APP LAADJE VOOR DUURZAAM LADEN TESLA’S OVER

Vernieuwend energieplatform breidt dienstverlening op het gebied van dynamische uurtarieven uit

Rotterdam, 22 juni 2021 – Het Nederlandse EnergyZero maakt bekend dat het de overname van het bedrijf achter de app Laadje heeft afgerond. Met de overname van Laadje is EnergyZero, specialist op het vlak van dynamische uurtarieven, in staat om zijn dienstverlening verder uit te breiden. De software van Laadje maakt het mogelijk om Tesla’s slim en duurzaam op te laden, zonder dat de automobilist afhankelijk is van het type laadpaal. Op korte termijn wil EnergyZero de software van de app ook beschikbaar maken voor andere automerken.
?

EnergyZero is een softwarebedrijf – met een leveringsvergunning – dat zijn klanten toegang biedt tot de energiemarkt, ofwel Energy-as-a-Service. Het bedrijf onderscheidt zich door klanten de mogelijkheid te bieden om energieprijzen tegen dynamische uurtarieven te rekenen aan eindklanten. Hiermee ontstaan unieke kansen om nieuwe, duurzame businessmodellen te ontwikkelen. Met de propositie kan het energieverbruik op de momenten dat er weinig vraag naar energie of een groot aanbod van energie is, tegen lagere kosten wordt afgerekend. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook financieel aantrekkelijk voor de eindgebruiker.

Laadje
EnergyZero wil niet verdienen op het energieverbruik, maar juist actief helpen om de energierekening zo laag mogelijk te krijgen. De overname van Laadje is een mooi voorbeeld van deze ambitie. De software van Laadje bepaalt namelijk vanuit de auto wanneer de auto wordt geladen: op de momenten wanneer er volop aanbod is van duurzame energie en het tarief dus het laagst is.

“De overname van Laadje is een mijlpaal in onze missie om de energiemarkt te verbeteren en te verduurzamen. Het is een mooi voorbeeld van hoe we de Nederlandse energiemarkt kunnen openbreken,” zegt Auke Ferwerda, oprichter van EnergyZero. “Het blijft gek dat ondanks onze gezamenlijke missie om energieverbruik te reduceren, de belangrijkste stakeholders – namelijk de energiebedrijven – nog steeds businessmodellen hanteren waarbij ze verdienen aan het verbruik. Wij willen aan het front staan van een nieuwe energiewereld en deze voor organisaties en hun consumenten bereikbaar maken via slimme energieoplossingen zonder marges op verbruik. Bedrijven helpen daarmee hun klanten met een efficiëntere energievoorziening en het verduurzamen van hun energieverbruik.”

Iedereen een eigen energiemerk
Bedrijven kunnen via EnergyZero hun propositie richting de eindklant uitbreiden met de levering van eigen energie in een whitelabel constructie. Daarmee stelt EnergyZero bedrijven in staat om bestaande producten of diensten te verrijken door er energiediensten onder hun eigen merk aan toe te voegen. Bijvoorbeeld een leasemaatschappij die naast de auto ook elektriciteit levert om de auto te laden. EnergyZero breekt op deze manier de traditionele energiemarkt, die marges rekent op geleverde energie, open.

Het toekomstperspectief
Ferwerda: “Er wordt in de Nederlandse energiemarkt gewerkt aan de mogelijkheid om energieabonnementen af te sluiten op slimme apparatuur. Het leasebedrijf biedt dan de leaseauto aan samen met een energieabonnement voor het laden aan de laadpaal. Dat is wanneer software zoals Laadje tot zijn recht komt: als consument kies je dan voor echt duurzame stroom en de meest voordelige tarieven om bijvoorbeeld je auto op te laden. Bovendien kun je het contract straks meenemen naar andere openbare laadpalen, zodat je altijd via je eigen contract slim kan laden.”


ENERGYZERO NEEMT APP LAADJE VOOR DUURZAAM LADEN TESLA’S OVER - energyzero

Als softwarebedrijf met leveringsvergunning leveren we via jouw eigen energiemerk energie aan jouw klanten zonder marge op verbruik. Wij geloven namelijk dat élk bedrijf met de inzichten in energieverbruik bestaande én nieuwe producten en diensten kan (door)ontwikkelen waar iedereen beter van wordt. Zowel op duurzaam- als financieel vlak. EnergyZero vormt de frontlinie van een nieuwe energiewereld. Door energie via inkoopprijs aan te bieden dragen we namelijk bij aan een snellere energietransitie. ‍We geven bedrijven dan ook de kans om energie onder hun eigen merk aan te bieden en zo inzicht in te krijgen in het energieverbruik en de -productie van hun klanten. Op basis hiervan kunnen zij nieuwe businessmodellen ontwikkelen die bijdragen aan een mooiere wereld.

Bron: EnergyZero.nlBekijk hier alle aanbiedingen van EnergyZero

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie