GROENE ENERGIE VAN ENERGYZERO ONZE VISIE – energyzero

GROENE ENERGIE VAN ENERGYZERO ONZE VISIE

EnergyZero hecht veel waarde aan duurzaamheid. Wij streven ernaar om een échte impact te maken op het milieu. Hierop hebben wij ons businessmodel aangepast. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de enige manier om de klimaatdoelstellingen te behalen, is door met z’n allen minder energie te verbruiken. Daarom rekenen wij geen marges boven op onze energietarieven, maar kopen onze klanten energie tegen inkoopprijzen bij ons in. Aangezien wij geen geld verdienen aan het energieverbruik van onze klanten, kunnen wij ons volledig inzetten in het ontwikkelen van slimme energieoplossingen waarmee onze klanten slimmer energie verbruiken. En dat tegen het laagste tarief.
?

GROENE STROOM
Veel energieleveranciers leveren groene stroom aan hun klanten. Het is alleen belangrijk om te weten hoe groen die stroom daadwerkelijk is. Het overgrote gedeelte van de stroom in Nederland is namelijk grijs. Energieleveranciers kunnen deze stroom “vergroenen” door hier GVO’s (Garanties van Oorsprong) voor te kopen. Dit zijn certificaten waarin wordt aangegeven hoeveel kWh stroom waar in Europa is opgewekt uit duurzame energiebronnen, die energieleveranciers kunnen kopen. EnergyZero gaat hierin nog een stap verder. Hoewel we voor onze stroom GVO’s aanschaffen, kopen we de stroom ook direct bij de bron in. In ons stroometiket laten we je zien uit welke bronnen onze stroom komt.

Ieder jaar voert de Consumentenbond in samenwerking met WISE en Natuur & Milieu een onderzoek uit naar de mate waarin energieleveranciers duurzaam zijn. In hun onderzoek van 2020 is EnergyZero als één van de groenste energieleveranciers uit de bus gekomen, met een score van 9,8. Ieder jaar streven we ernaar om de hoogst mogelijke beoordeling te ontvangen.
?

CO?-GECOMPENSEERD GAS
De meeste energieleveranciers leveren aardgas als gasproduct, omdat er helaas nog geen aanbod is voor biogas in Nederland. Desondanks willen wij de impact op het milieu zoveel mogelijk verkleinen om daarmee een rol te spelen in de energietransitie. Daarom bieden wij onze klanten CO?-gecompenseerd gas aan dat met de Goldstandard gecertificeerd is. Dit houdt in dat wij investeren in Goldstandard compensatieprojecten, zoals windparken, zonneparken en bosgebieden. Wij geven de organisatie achter Goldstandard door hoeveel gas er in een bepaalde periode door al onze klanten verbruikt is, waarna dat verbruik wordt gekoppeld aan een project. Deze projecten kunnen veranderen, omdat ieder project slechts een bepaalde hoeveelheid CO? kan compenseren. Momenteel is EnergyZero gekoppeld aan een windpark in Portugal, waarmee we de volledige CO?-uitstoot voor gas van ons klantenbestand compenseren


GROENE ENERGIE VAN ENERGYZERO ONZE VISIE - energyzero

Als softwarebedrijf met leveringsvergunning leveren we via jouw eigen energiemerk energie aan jouw klanten zonder marge op verbruik. Wij geloven namelijk dat élk bedrijf met de inzichten in energieverbruik bestaande én nieuwe producten en diensten kan (door)ontwikkelen waar iedereen beter van wordt. Zowel op duurzaam- als financieel vlak. EnergyZero vormt de frontlinie van een nieuwe energiewereld. Door energie via inkoopprijs aan te bieden dragen we namelijk bij aan een snellere energietransitie. ‍We geven bedrijven dan ook de kans om energie onder hun eigen merk aan te bieden en zo inzicht in te krijgen in het energieverbruik en de -productie van hun klanten. Op basis hiervan kunnen zij nieuwe businessmodellen ontwikkelen die bijdragen aan een mooiere wereld.

Bron: EnergyZero.nlBekijk hier alle aanbiedingen van EnergyZero

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie