Hoe berekenen jullie mijn maandbedrag? – energyzero

Hoe berekenen jullie mijn maandbedrag?

Natuurlijk wil jij even narekenen of alles wel klopt. Daarom laten wij altijd zien hoe we tot een bepaald bedrag komen. Dit maken wij inzichtelijk tijdens het aanmelden, in je contract en facturen, elke dag tot en met per uur verbruik en tijdens de jaar- en eindrekening. Wij vinden dat de oorsprong van elk getal duidelijk moet zijn. In dit artikel leg ik uit hoe wij tijdens het aanmelden voor het eerst tot een maandbedrag komen.

Welke gegevens hebben wij allemaal nodig
Om het maandbedrag te kunnen berekenen hebben we een aantal gegevens wan je nodig. Daarom vragen wij eerst om de volgende velden in te vullen:

Op basis van jouw postcode en huisnummer bepalen wij wie jouw netbeheerder is en welk netbeheerkosten wij moeten doorrekenen. Ook de gasregio wordt hierdoor bepaald. Voor de rest vragen wij het stroom en gas verbruik per jaar. Wij verdelen dit verbruik vervolgens over 12 maanden. Weet jij niet precies hoeveel energie jij per jaar verbruikt? Geen probleem. Wij controleren het altijd in de landelijke energie registers. Je kan er ook voor kiezen een inschatting te doen op basis van het aantal personen en het soort huis.

Hoe berekenen wij het maandbedrag
We hebben alle basis gegevens bij de hand. Nu kunnen we gaan rekenen. Tijdens het aanmelden via de website zie je op een gegeven moment alle aanbiedingen op een rij. Klik op “Prijsopbouw” om het onderstaande tevoorschijn te halen.

Normaal- en daltarief per kWh
Te zien is dat wij bij vaste contracten standaard rekenen met normaal- en daltarief voor stroom. Het is tevens mogelijk om enkel tarief aan te vragen. Neem in dit geval contact op met onze support. Voor gas rekenen wij één tarief voor elk uur van de dag. In het voorbeeld hierboven is een prijs voor normaaltarief stroom te zien van €0,059 en voor gas €0,20465. Deze bedragen zijn allemaal exclusief 21% belasting. Ook laten andere energieleveranciers en -vergelijkers vaak tarieven zien van stroom €0,21 en gas €0,70. In deze tarieven zijn ook al inkoopkosten, energiebelasting en opslag duurzame energie (en voor gas ook regiotoeslag) meegerekend. Wij vinden dat je ook mag zien hoe dat is opgebouwd. Transparanter kan niet.

Inkoopkosten
Alle energie die jij nodig hebt kopen wij in op de beurs. Hier zitten inkoopkosten aan verbonden. Deze kosten zonder extra verstopte marges rekenen wij door per kWh stroom.

Energiebelasting en ODE
Per kWh betaal je twee soorten belasting. De eerste is energiebelasting die ons moet activeren om bewuster om te gaan met energie. De tweede vorm belasting is ODE oftewel opslag duurzame energie. Deze belasting wordt in rekening gebracht om te investeren in duurzame oplossingen voor heel Nederland.

Gasregio per m³
Gasregio’s houden rekening met hoever jij van de gasvelden in Groningen woont. Hoe verder je van Groningen af woont hoe verder het gas getransporteerd moet worden en hoe hoger de transportkosten.

Netbeheerkosten
In Nederland zijn er totaal 7 netbeheerders. Elk met zijn eigen gebied. De netbeheerder is verantwoordelijk voor het hele energienet in zijn gebied. Elke netbeheerder hanteert een eigen tarief. Dit tarief bepalen wij aan de hand van jouw postcode. Vroeger stuurde de netbeheerder een eigen factuur op die je moest betalen. Tegenwoordig is dat niet meer zo en betaal je alles in één rekening.

Vermindering Energiebelasting
Iedereen met een stroomaansluiting en stroom verbruikt heeft recht op vermindering energiebelasting. Hoe hoog deze korting is bepaalt de belastingdienst. Je krijgt de vermindering op energiebelasting omdat de overheid vindt dat energie een basis behoefte is en dat voor de basis geen belasting betaald hoeft te worden.

Maandbedrag
Alles bij elkaar opgeteld zorgt voor het maandbedrag. Dit maandbedrag is inclusief BTW.

Opnieuw berekenen
Een typfout gemaakt in de energieverbruik of klopt het adres niet helemaal. Geen probleem, klik links onderaan op de grijze knop ‘Opnieuw berekenen’ en stel je gegevens bij.


Hoe berekenen jullie mijn maandbedrag? - energyzero

Als softwarebedrijf met leveringsvergunning leveren we via jouw eigen energiemerk energie aan jouw klanten zonder marge op verbruik. Wij geloven namelijk dat élk bedrijf met de inzichten in energieverbruik bestaande én nieuwe producten en diensten kan (door)ontwikkelen waar iedereen beter van wordt. Zowel op duurzaam- als financieel vlak. EnergyZero vormt de frontlinie van een nieuwe energiewereld. Door energie via inkoopprijs aan te bieden dragen we namelijk bij aan een snellere energietransitie. ‍We geven bedrijven dan ook de kans om energie onder hun eigen merk aan te bieden en zo inzicht in te krijgen in het energieverbruik en de -productie van hun klanten. Op basis hiervan kunnen zij nieuwe businessmodellen ontwikkelen die bijdragen aan een mooiere wereld.

Bron: EnergyZero.nlBekijk hier alle aanbiedingen van EnergyZero

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie