Hoe is het tarief van mijn flexcontract berekend? – energyzero

Hoe is het tarief van mijn flexcontract berekend?

Het tarief voor elektriciteit en gas dat je op jouw contract terugziet is een verwacht gemiddeld (reken)tarief. Dit tarief is zowel voor elektriciteit als voor gas bepaald op basis van het verwachte (gewogen) gemiddelde tarief voor de komende 12 maanden.

Je vind de tarieven ook terug op je maandnota. Het rekentarief op je contract is uiteraard hetzelfde als op je maandnota (totdat je maandelijkse voorschotbedrag opnieuw wordt vastgesteld).

Bij de prijsbepaling voor flexcontracten volgen wij altijd de marktprijs. Het tarief wordt tenminste maandelijks aangepast aan de meest recente marktontwikkelingen. Dus nieuwe contracten en herberekening van voorschotbedragen voor lopende contracten gebeurt altijd op basis van de meest actuele marktgegevens. Als marktontwikkelingen en verwachte gemiddelde prijsmodellen onvoldoende houvast bieden voor een realistische gemiddelde prijsstelling, kunnen we in de berekening ook historische tariefontwikkelingen meenemen om tot een meer betrouwbare prijsstelling te komen.

We geven iedereen persoonlijk inzicht in zijn/haar verwachte en werkelijke verbruik en verbruikskosten. En iedereen kan op ieder gewenst moment de historische en actuele tarieven inzien. Via je eigen online omgeving weet je altijd hoe je ervoor staat en kun je altijd direct zien of je energie en kosten bespaart, of meer verbruikt en meer energiekosten maakt dan verwacht. Daarnaast attenderen wij je tenminste iedere drie maanden om je werkelijke verbruik en kosten te vergelijken met verwachte verbruikskosten en eventueel jouw maandbedrag aan te passen.


Hoe is het tarief van mijn flexcontract berekend? - energyzero

Als softwarebedrijf met leveringsvergunning leveren we via jouw eigen energiemerk energie aan jouw klanten zonder marge op verbruik. Wij geloven namelijk dat élk bedrijf met de inzichten in energieverbruik bestaande én nieuwe producten en diensten kan (door)ontwikkelen waar iedereen beter van wordt. Zowel op duurzaam- als financieel vlak. EnergyZero vormt de frontlinie van een nieuwe energiewereld. Door energie via inkoopprijs aan te bieden dragen we namelijk bij aan een snellere energietransitie. ‍We geven bedrijven dan ook de kans om energie onder hun eigen merk aan te bieden en zo inzicht in te krijgen in het energieverbruik en de -productie van hun klanten. Op basis hiervan kunnen zij nieuwe businessmodellen ontwikkelen die bijdragen aan een mooiere wereld.

Bron: EnergyZero.nlBekijk hier alle aanbiedingen van EnergyZero

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie