Hoe werkt het salderen? – energyzero

Hoe werkt het salderen?

Om te kunnen salderen moet je zelf energie opwekken via zon, wind of via een coöperatie. De salderingsregeling is vastgelegd in wet en is voor nu verlengt tot 2023. Tot die tijd gaat het op de volgende manier:

Voorbeeld
Totaal verbruik = 1000 kWh
Totaal teruggeleverd = 500 kWh
———————————————
Netto verbruik = 500kWh

Er is in een jaar tijd 1000kWh verbruikt maar er is 500kWh teruggeleverd. Er is netto 500kWh verbruikt en alleen dit verbruik zal in rekening gebracht worden. In het kort, voor elke kWh teruggeleverd strepen we één kWh verbruikt weg. één kWh verbruikt staat gelijk aan: 1x kWh tarief + 1x inkoopkosten + 1x ODE + 1x energiebelasting. Eerst salderen wij het normaal verbruik en daarna het dal.

Heb jij een Flex-contract, dan rekenen wij het uurtarief per verbruikte kWh en het uurtarief per opgewekte kWh. De waarde van de kWh verbruikt of teruggeleverd zijn terug te vinden in jouw account. Wil jij weten wat de huidige uurtarieven zijn? Klik dan hier hier.


Hoe werkt het salderen? - energyzero

Als softwarebedrijf met leveringsvergunning leveren we via jouw eigen energiemerk energie aan jouw klanten zonder marge op verbruik. Wij geloven namelijk dat élk bedrijf met de inzichten in energieverbruik bestaande én nieuwe producten en diensten kan (door)ontwikkelen waar iedereen beter van wordt. Zowel op duurzaam- als financieel vlak. EnergyZero vormt de frontlinie van een nieuwe energiewereld. Door energie via inkoopprijs aan te bieden dragen we namelijk bij aan een snellere energietransitie. ‍We geven bedrijven dan ook de kans om energie onder hun eigen merk aan te bieden en zo inzicht in te krijgen in het energieverbruik en de -productie van hun klanten. Op basis hiervan kunnen zij nieuwe businessmodellen ontwikkelen die bijdragen aan een mooiere wereld.

Bron: EnergyZero.nlBekijk hier alle aanbiedingen van EnergyZero

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie