Uitleg van de items in de lijngrafiek besparing – energyzero

Uitleg van de items in de lijngrafiek besparing

In de grafiek geven wij een overzicht van het huidige contractjaar tot aan de eerstvolgende jaarrekening. Je ziet per maand wat de verwachting voor jouw energieverbruik zal zijn en vervolgens wat jij maandelijks werkelijk hebt verbruikt. Dit kan dus onder of boven de verwachting zijn.

Maandbedrag
Dit is het termijnbedrag waar jij elke 23e van de maand een factuurmail voor ontvangt. Deze wordt automatisch rond de 25e van de maand afgeschreven of handmatig door jou via de factuurmail waar de iDEAL-betaallink staat voldaan.

Verwachte kosten
Dit is de lijn waar wij het energievoorschot/maandbedrag eerlijk over de seizoenen hebben verdeeld op basis van het verbruiksprofiel voor jouw adres. In de winter wordt er gemiddeld natuurlijk veel meer gestookt dan in de zomer. Dus met deze lijn wordt je besparing meer realistisch gemeten.

Werkelijke kosten
Dit zijn de energiekosten van het energieverbruik wat daadwerkelijk is gemeten op jouw slimme meters. Zit de lijn dan boven of onder de verwachtingslijn.

Besparing
Als jij met de werkelijke kosten onder de verwachte kosten blijft heb jij dus energievoorschot over, dit noemen wij een besparing. Deze is virtueel wat je kan in de resterende tijd tot de volgende jaarrekening weer veel meer gaan verbruiken boven verwacht.

Kosten boven verwachting
Als jij met de werkelijke kosten boven de verwachte kosten komt heb jij dus boven verwachting energie verbruikt, de kosten hiervoor noemen wij kosten boven besparing.


Uitleg van de items in de lijngrafiek besparing - energyzero

Als softwarebedrijf met leveringsvergunning leveren we via jouw eigen energiemerk energie aan jouw klanten zonder marge op verbruik. Wij geloven namelijk dat élk bedrijf met de inzichten in energieverbruik bestaande én nieuwe producten en diensten kan (door)ontwikkelen waar iedereen beter van wordt. Zowel op duurzaam- als financieel vlak. EnergyZero vormt de frontlinie van een nieuwe energiewereld. Door energie via inkoopprijs aan te bieden dragen we namelijk bij aan een snellere energietransitie. ‍We geven bedrijven dan ook de kans om energie onder hun eigen merk aan te bieden en zo inzicht in te krijgen in het energieverbruik en de -productie van hun klanten. Op basis hiervan kunnen zij nieuwe businessmodellen ontwikkelen die bijdragen aan een mooiere wereld.

Bron: EnergyZero.nlBekijk hier alle aanbiedingen van EnergyZero

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie