Wat is een slimme meter? – energyzero

Wat is een slimme meter?

Een slimme meter is een digitale versie van de oude welbekende analoge energiemeter.

Een slimme meter kan heel wat meer dat een analoge meter. Een slimme meter kan meterstanden versturen naar jouw energieleverancier. Deze hoef jij dus niet meer handmatig op te nemen en door te geven. Een slimme meter hardware maakt het mogelijk om energiedata om te zetten naar een app waarin energieverbruik inzichtelijk wordt. Wij gaan verder berekenen ook kosten, besparingen en verwachtingen.

Daarnaast zijn slimme meters betrouwbaarder dan analoge meters. Doordat de slimme meter makkelijk uit te lezen is op afstond kunnen netbeheerders beter inspelen op het vraag en aanbod en kan dit storingen op het net voorkomen.

Slimme meters zijn uitvoerig getest en beveiligd tegen hackers en andere onbevoegde. Niet alleen de energiedata in de slimme meter wordt goed beveiligd, maar ook wanneer wij de data opvragen gebeurd dit op een afgeschermde omgeving. Natuurlijk is net als bij internetbankieren en mobiel bellen niet 100% veiligheid te garanderen, maar hier wordt wel voortdurend hard aan gewerkt door de netbeheerders. Het risico wordt op deze manier zo klein mogelijk gehouden.


Wat is een slimme meter? - energyzero

Als softwarebedrijf met leveringsvergunning leveren we via jouw eigen energiemerk energie aan jouw klanten zonder marge op verbruik. Wij geloven namelijk dat élk bedrijf met de inzichten in energieverbruik bestaande én nieuwe producten en diensten kan (door)ontwikkelen waar iedereen beter van wordt. Zowel op duurzaam- als financieel vlak. EnergyZero vormt de frontlinie van een nieuwe energiewereld. Door energie via inkoopprijs aan te bieden dragen we namelijk bij aan een snellere energietransitie. ‍We geven bedrijven dan ook de kans om energie onder hun eigen merk aan te bieden en zo inzicht in te krijgen in het energieverbruik en de -productie van hun klanten. Op basis hiervan kunnen zij nieuwe businessmodellen ontwikkelen die bijdragen aan een mooiere wereld.

Bron: EnergyZero.nlBekijk hier alle aanbiedingen van EnergyZero

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie