Wat is een vastcontract? – energyzero

Wat is een vastcontract?

Wij hebben vaste contracten voor één, twee en drie jaar. Bij een vast contract spreek je vaste tarieven af. Vaak is het zo hoe langer je het contract vast zet hoe gunstiger de prijs. Het voordeel ontstaat wanneer de energie prijzen stijgen en jij jouw prijzen vast zet. Je geniet dan langer van goedkopere prijzen. Gaan de energieprijzen omlaag en heb jij jouw prijzen vast gezet dan is wordt het opeens nadelig. Wat is nu het verschil tussen flexibel en vast?

De contractduur

Er zijn twee grote verschillen tussen deze twee soorten contracten. Allereerst de duur van het contract. Bij een vast contract kies je er voor om een jaar, twee of drie jaar lang energie af te nemen bij eenzelfde energieleverancier. Vertrek je eerder dat dat in het contract is afgesproken is er vaak spraken van een opzegboete. De leverancier heeft namelijk wel al energie ingekocht voor de gehele periode. Ga je plotseling verhuizen en heb je nog een contract lopen? neem het contract mee naar je nieuwe adres en voorkom zo een eventuele opzegboete.

Bij een flexibel contract is het mogelijk elke maand op te zeggen. Je zit dus nooit ergens aan vast en geen kans op een boete. Houd wel rekening met een maand opzeg termijn. Je kan altijd starten met een flexibel contract en daarna over gaan naar een vast contract.

De vaste prijzen of flexibele prijzen
Bij een vast contract krijg je standaard een normaal- en daltarief. Het normaal tarief is overdag van toepassing en het daltarief in de nacht en het weekend. Deze tarieven zullen de gehele contract duur niet veranderen. Een vastcontract is het meest voordeligst als de energieprijzen in de toekomst stijgen.

Met een flexibel contract is niet alleen jouw opzegtermijn flexibel maar ook jouw prijzen. Wij hanteren in dit geval de beursprijzen en die veranderen voor stroom elk uur en voor gas 1x per 24 uur. Een groot voordeel hier is als de energieprijzen dalen dan zit jij nergens aan vast en dalen jouw tarieven netjes mee. Ook kan je inspelen op de momenten dat de energie het goedkoopst is. Heb je een elektrische auto? laad deze dan op de goedkoopste momenten van de dag op. Dat scheelt uiteindelijk echt geld. Via het inzicht dat wij jouw bieden kun je zien wat de energieprijzen vandaag en morgen gaan doen. Zo ben je er altijd op voorbereid.


Wat is een vastcontract? - energyzero

Als softwarebedrijf met leveringsvergunning leveren we via jouw eigen energiemerk energie aan jouw klanten zonder marge op verbruik. Wij geloven namelijk dat élk bedrijf met de inzichten in energieverbruik bestaande én nieuwe producten en diensten kan (door)ontwikkelen waar iedereen beter van wordt. Zowel op duurzaam- als financieel vlak. EnergyZero vormt de frontlinie van een nieuwe energiewereld. Door energie via inkoopprijs aan te bieden dragen we namelijk bij aan een snellere energietransitie. ‍We geven bedrijven dan ook de kans om energie onder hun eigen merk aan te bieden en zo inzicht in te krijgen in het energieverbruik en de -productie van hun klanten. Op basis hiervan kunnen zij nieuwe businessmodellen ontwikkelen die bijdragen aan een mooiere wereld.

Bron: EnergyZero.nlBekijk hier alle aanbiedingen van EnergyZero

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie