Welke terugleververgoeding ontvang ik? – energyzero

Welke terugleververgoeding ontvang ik?

Om een terugleververgoeding te krijgen zal je altijd meer moeten terugleveren aan het energienet dan dat jij zelf verbruikt in huis. Dit noemen wij ‘netto teruglevering’. Heb jij minder teruggeleverd dan verbruikt, dan spreken we over salderen en is er geen terugleververgoeding.

Voorbeeld
Totaal verbruik = 1000 kWh
Totaal teruggeleverd = 1500 kWh
———————————————
Netto teruglevering = 500kWh

Allereerst zullen wij het verbruik van 1000 kWh salderen. In het kort, voor elke kWh teruggeleverd strepen we één kWh verbruikt weg. Één kWh verbruikt staat gelijk aan: 1x kWh tarief + 1x inkoopkosten + 1x ODE + 1x energiebelasting. Eerst salderen wij het normaalverbruik en daarna het dalverbruik.

In jouw account laten wij elke kWh teruggeleverd zien als een te salderen kWh. Na een jaar maken wij de jaarrekening op en wordt er gekeken of wij te veel kWh’s hebben gesaldeerd. Hiervoor voeren wij een herberekening uit om er voor te zorgen dat jij het juiste bedrag krijgt voor de netto teruggeleverde kWh’s.

Wil je weten wat huidige dag- en uurprijzen zijn? Klik hier voor de flextarieventabel.

Terugleververgoeding Flex-contract
Voor iedere kWh elektriciteit die je teruglevert aan het energienet ontvang je het actuele uurtarief inclusief belastingen (en inkoopkosten) in het kader van de salderingsregeling. Is er op de jaar- en/of eindrekening sprake van netto-teruglevering? Dan ontvang voor je voor de netto teruggeleverde hoeveelheid elektriciteit alleen het overeengekomen tarief per kWh, dus geen belastingen (en inkoopkosten).

In de bijlage van een jaarrekening staan de maandoverzichten hierop is het gewogen gemiddelde teruglevertarief over die maand weergegeven. Bekijk online een voorbeeld van de jaarrekening. In de MijnOmgeving op de pagina Energiekosten kan jij op de knop Energiekostentabel klikken om alle uurtarieven terug te zien.

Terugleververgoeding Vast-contract
Voor iedere kWh elektriciteit die je teruglevert aan het energienet ontvang je hetzelfde tarief dat je betaalt voor afgenomen elektriciteit inclusief inkoopkosten en belastingen. Is er op de jaar- en/of eindrekening sprake van netto-teruglevering? Dan ontvang voor je voor de netto teruggeleverde hoeveelheid elektriciteit alleen het overeengekomen tarief per kWh, dus geen inkoopkosten en belastingen.


Welke terugleververgoeding ontvang ik? - energyzero

Als softwarebedrijf met leveringsvergunning leveren we via jouw eigen energiemerk energie aan jouw klanten zonder marge op verbruik. Wij geloven namelijk dat élk bedrijf met de inzichten in energieverbruik bestaande én nieuwe producten en diensten kan (door)ontwikkelen waar iedereen beter van wordt. Zowel op duurzaam- als financieel vlak. EnergyZero vormt de frontlinie van een nieuwe energiewereld. Door energie via inkoopprijs aan te bieden dragen we namelijk bij aan een snellere energietransitie. ‍We geven bedrijven dan ook de kans om energie onder hun eigen merk aan te bieden en zo inzicht in te krijgen in het energieverbruik en de -productie van hun klanten. Op basis hiervan kunnen zij nieuwe businessmodellen ontwikkelen die bijdragen aan een mooiere wereld.

Bron: EnergyZero.nlBekijk hier alle aanbiedingen van EnergyZero

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie