2019 wordt een interessant jaar

Op 13 maart presenteert het Planbureau voor de Leefomgeving de doorrekening van het ontwerp-klimaatakkoord. Dan wordt zichtbaar hoe hard we als Nederland écht aan de slag moeten om de klimaatdoelstellingen te halen. Nederland heeft ambitieuze doelstellingen geformuleerd, maar we hebben nog een lange weg te gaan om die te behalen. Ik vraag me af hoe we er samen voor kunnen zorgen dat we de doelstellingen halen. Dat kan nog best spannend worden, maar als we de handen ineen slaan, de gelederen sluiten en samen optrekken, heb ik hoop. Het zou voor iedereen toch volkomen logisch moeten zijn dat we een mooie planeet willen nalaten aan onze kinderen, niet?

Hoe zat het ook alweer?

Dit jaar wordt dus een jaar van formaat. Met weer een hoop mijlpalen op weg naar een duurzamere samenleving. In 2015 tekenden 195 landen het ‘Akkoord van Parijs’. Dit akkoord ontstond uit de internationale klimaattop in Parijs dat jaar. Ook Nederland ondertekende dat akkoord en stemde daarmee in de opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder 2 graden Celsius. Wereldwijd moeten we in 2030 bijna de helft (49%) minder broeikasgassen uitstoten dan in 1990. Elk land moet eigen, nationale maatregelen nemen om het wereldwijd afgesproken doel te halen.

 

Essent speelt als energiemaatschappij een prominente rol bij het duurzamer maken van woningen en gebouwen in Nederland. We helpen graag iedereen hun leefomgeving duurzamer te maken. Samen met mijn team zorgen we elke dag voor concrete producten en diensten als isolatie, zonnepanelen en warmteoplossingen, en adviseren we welke stappen het beste bij jouw (thuis)situatie passen.

 

Waarom we dat doen? Onze eigen ambitie is om in 2025 onze particulieren en zakelijke klanten 20% minder CO2 uit te laten stoten. Dat klinkt misschien niet bijzonder. Dat is het wel! Denk aan al die woningen van onze klanten, huizen van woningcoporaties en gebouwen van onze zakelijke klanten.

En we vullen onze ambitie stap voor stap in, zodat iedereen mee kan blijven doen in de energietransitie en we op tijd zien waar we kunnen versnellen, of iets moeten afzwakken. Maar van dat laatste gaan we natuurlijk niet uit.

Met groeiend netwerk impact maken

Om de huizen en gebouwen van onze klanten steeds groener te maken, werken we samen met onze servicepartners. In januari voegden we twee nieuwe servicepartners aan ons netwerk toe: EnergieWonen uit Almere en ZON7 uit Lelystad. Ik word er echt blij van om steeds meer nieuwe leden aan onze Essent-familie te kunnen toevoegen. Hoe groter de familie, des te groter de impact die we maken. Want: we hebben iedereen hard nodig! Steeds meer woningeigenaren, woningcorporaties en bedrijven willen hun huizen en gebouwen energiezuiniger maken of verduurzamen.

We hebben mensen nodig

We schreeuwen dan ook om vaklieden. Met het huidig aantal vakmensen redden we het niet om de energietransitie van Nederland vorm te geven. Bij Essent en onze servicebedrijven zoeken we isolatie-, installatie-, service- en elektromonteurs en monteurs voor zonnepanelen. Binnenkort starten we ook een campagne om nieuwe collega’s te werven. Onder meer via www.deenergiemonteur.nl tonen we actuele vacatures voor mannen en vrouwen die mét ons willen werken aan een duurzamer Nederland. 

Tot snel,

 

Sander Leenders, Directeur Energie+ Essent

Bron: Nieuws van Essent rss feed – Bekijk hier de energie aanbiedingen van Essent en van Essent Zakelijk

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie