Bezitters van zonnepanelen profiteren van zonnige nazomer

De zonnige maand september van dit jaar leverde eigenaren van een gemiddeld zonnepaneelsysteem 56 euro op. Afgelopen maand scheen de zon namelijk 202 uren. Dat zijn 53 uren meer dan normaal*. Het totaal aantal zonuren van dit jaar tot eind september komt daarmee op 1763. De zon scheen tot nu toe ruim 300 zonuren meer dan de norm.

Door het grote aantal zonuren verdienden zonnepaneelbezitters met een gemiddeld systeem dit jaar al 575 euro tot en met september. Bijna 100 euro meer dan de norm.

Zeer warme en zonnige week

In de week van 14 september was het bovendien uitzonderlijk warm en zonnig. Volgens energiebedrijf Essent werd er in de nacht van 15 op 16 september zelfs kort tot 14% meer stroom verbruikt dan de norm. Veroorzaakt door airco’s en ventilatoren. Essent schreef er dit persbericht over.

De maand oktober begint nat en onstuimig. De verwachting is dat het rustige herfstweer later in de maand terugkeert. Maar nu dat het najaar is begonnen, neemt het energieverbruik in Nederlandse huishoudens toe. Essent ziet ieder jaar vanaf de herfst de vraag naar stroom en gas toenemen ten opzichte van het voorjaar en de zomer. Het energiebedrijf verwacht dat huishoudens ook door corona in de aankomende maanden iets meer energie dan normaal zullen verbruiken. Eerder al gaf het bedrijf enkele tips om de energierekening laag te houden.

Bron: Nieuws van Essent rss feed – Bekijk hier de energie aanbiedingen van Essent en van Essent Zakelijk

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie