Energiebesparen? Je kunt gelijk aan de slag!

Het klinkt misschien raar, maar we helpen je bij Essent graag met het besparen op je energieverbruik. Sterker nog, we hebben met de overheid afgesproken dat we ons inspannen om het energiebewustzijn bij jou verder te vergroten. Zo willen we er aan bijdragen om de klimaatdoelstellingen van 2030 en 2050 te halen. We zullen wel grote stappen moeten zetten, want er zijn nog meer dan genoeg uitdagingen.

Als directeur Energie+ bij Essent wil ik een succes maken van energiebesparing en het gebruik van schone energie. Wat Energie+ is? Dat zijn onze energie-gerelateerde diensten en producten waarmee jij energie kan besparen en schone energie kan opwekken. Denk isolatie, denk smart home- applicaties, zonnepanelen of warmtepompen. Uiteindelijk moet Essent de grootste aanbieder van deze producten en diensten van Nederland en België worden, als het aan mij ligt. Dat doen we natuurlijk wel samen met onze servicebedrijven.

Deze maand start er een landelijke campagne rond energiebesparing. En laten we bij Essent nou net veel kennis over energiebesparing hebben. Ik wil je in deze blog tips geven, zodat je gelijk aan de slag kunt om je energieverbruik te verlagen en je energiekosten terug te dringen.

Als dat geen mooie start van 2018 oplevert!

Ontlucht je verwarming

In de loop van de tijd kunnen in het verwarmingssysteem ‘luchtbellen’ ontstaan. Deze luchtbellen zorgen er voor dat de radiator niet goed warm kan worden. Het beste is om de radiator of het verwarmingssysteem te ontluchten met een speciale ontluchtingssleutel. Hoe dat werkt, legt ons servicebedrijf Kemkes uit in dit filmpje. Oh, en hou de warmte extra binnen door radiatorfolie achter de verwarming te plakken! Hierdoor wordt een groot deel van de warmte weer teruggekaatst in je woning in plaats van dat de warmte door de muur verdwijnt.

Stel je thermostaat goed in

Nog zo eentje die ik je meegeef: Je thermostaat helpt je om je huis energiezuinig en behaaglijk te verwarmen. Neem even de tijd om hem goed in te stellen: de verwarming een paar graden lager in de nacht en op dagen dat je niet thuis bent, maar behaaglijk in de ochtend wanneer je de dag begint. Heb je nog een gewone aan/uit-thermostaat, die je zelf handmatig elke ochtend hoger en elke avond lager moet zetten? Overweeg dan de aanschaf van een in te stellen klokthermostaat of een slimme thermostaat. Die bespaart energie, maakt het je gemakkelijker en geeft je meer comfort.

Begin met isoleren en maak het dak winterklaar

Wil je het allemaal wat serieuzer aanpakken? Denk dan aan goede isolatie van muren, ramen, dak. Vergeet de kelder niet! Met een tochtstrip langs deuren en ramen kun je in de winter goed besparen op de stookkosten.

Deze tips – en meer – vind je ook hier. Die gaan je zeker helpen. Mocht je niet kunnen wachten om aan de slag te gaan met je huis, besparen of zelf energie opwekken? Kijk dan eens op onze kennisbank.

Tot snel,

Sander Leenders, Directeur Energie+, Essent.

Bron: Nieuws van Essent rss feed – Bekijk hier de energie aanbiedingen van Essent en van Essent Zakelijk

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie