Essent helpt ondernemers met de InfoPlichtService

Het zal niemand zijn ontgaan; ons klimaat staat in de schijnwerpers. En dat is niet voor niets. Willen we onze klimaatdoelen behalen, dan zijn er flink wat maatregelen nodig. De Nederlandse overheid wil 49% minder uitstoot van broeikasgassen in 2030 ten opzichte van 1990. Om de beoogde energiebesparing te realiseren, is de Informatieplicht Energiebesparing in het leven geroepen. Voor veel ondernemers nog een ver van hun bed show, maar voor ruim 100.000 ondernemers relevant.

De Informatieplicht Energiebesparing: wat betekent het voor uw bedrijf?
De informatieplicht Energiebesparing valt onder de Wet milieubeheer. Vóór 1 juli van dit jaar moeten ruim 100.000 bedrijven en instellingen melden welke energiebesparende maatregelen zij nemen voor hun vestigingen of gebouwen. De overheid kan hier vanaf die datum actief op handhaven. U behoort tot deze groep wanneer uw bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh stroom en/of meer dan 25.000 m3 gas per jaar verbruikt. U bent dan verplicht alle energiebesparende maatregelen te nemen die u binnen 5 jaar kunt terugverdienen. Daarna moet u elke vier jaar doorgeven wat u heeft ondernomen om te verduurzamen. Dat vraagt tijd en expertise. Iets wat op dit vlak nog vaak ontbreekt.

Kort dag
Het is verplicht, maar zo’n 80% van de ondernemers weet niet eens dat deze wet er is. En dat vind ik niet vreemd. Ondernemers hebben het immers al druk genoeg – en geen tijd om alle ontwikkelingen op het gebied van energie te volgen. Daarnaast heeft de overheid pas eind februari het aangifteloket opengezet, waardoor bedrijven maar 4 maanden de tijd hebben om tijdig de aangifte te doen.

De tijdsdruk wordt dus steeds hoger voor bedrijven en instellingen om te melden welke maatregelen zij nemen. Om hen te helpen zijn we vanuit Essent Zakelijk de InfoPlichtService gestart. Samen met onze partner Klimaatroute kunnen wij eraan bijdragen dat bedrijven toch nog op tijd voldoen aan de informatieplicht. Dan hoeven er vanuit de overheid geen boetes opgelegd te worden. Want dat is wat u, ondernemers, boven het hoofd hangt.

Het werkt heel eenvoudig: Essent regelt dat er via Klimaatroute een adviseur bij uw onderneming langskomt. Samen loopt u door het gebouw. Daarna vult de adviseur samen met u de online tool van de overheid in. Daarnaast ontvangt u een rapport met de energiebesparende maatregelen die nog genomen kunnen of moeten worden en helpt Essent Zakelijk u op weg bij subsidies.

Wilt u weten of uw bedrijf moet voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing en/of u aanmelden voor de InfoPlichtService? Dat kan hier.

Essent als energiepartner
De InfoPlichtService past perfect binnen onze rol als uw energiepartner. Met deze oplossing helpen wij u als ondernemer te voldoen aan de wettelijke informatieplicht én weet u waar u aan toe bent qua nog te nemen maatregelen. Zo helpen en ontzorgen we bedrijven en stellen we hen in staat om hun bedrijfsvoering te verduurzamen.

Wat mij betreft is het de hoogste tijd om samen aan de slag te gaan met uw energiebesparing.

Bron: Nieuws van Essent rss feed – Bekijk hier de energie aanbiedingen van Essent en van Essent Zakelijk

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie