Informatieplicht energiebesparing uitdaging voor bedrijven en instellingen

Vóór 1 juli van dit jaar moeten ruim 100.000 bedrijven en instellingen melden welke energiebesparende maatregelen zij nemen voor hun vestigingen of gebouwen wanneer deze meer dan 50.000 kWh stroom en/of meer dan 25.000 m3 gas per jaar verbruiken. Deze informatieplicht is voor veel ondernemers nog onbekend en zeker een flinke klus. Essent Zakelijk roept hen op om nu in actie te komen om op tijd te kunnen voldoen aan deze wet.

Bedrijven en instellingen die meer dan 50.000 kWh stroom en/of meer dan 25.000 m3 gas per jaar verbruiken, zijn verplicht alle energiebesparende maatregelen te nemen die ze binnen 5 jaar kunnen terugverdienen. Om hierop beter te kunnen handhaven heeft de overheid de informatieplicht in het leven geroepen. Voor 1 juli 2019 moeten ondernemers voor het eerst melden wat ze doen om te verduurzamen. Daarna moeten ze dit elke vier jaar doorgeven. Dat vraagt tijd en expertise. Iets wat niet op dit vlak nog vaak ontbreekt.

Kort dag

De deadline van 1 juli nadert snel. De tijdsdruk wordt dus steeds hoger voor bedrijven en instellingen om te melden welke maatregelen zij nemen.

Hulp bij informatieplicht

Met haar InfoPlichtService zorgt Essent Zakelijk er via Klimaatroute voor dat ondernemers een eerste stap kunnen zetten. Nadat is vastgesteld dat er gerapporteerd moet worden, vult de adviseur samen met de ondernemer de tool van de overheid in. Belangrijke bevindingen worden vastgelegd in een rapport. Daarin staat ook welke maatregelen nog meer genomen moeten worden om het gebouw te verduurzamen en wijst Essent Zakelijk de weg naar subsidies.

Met advies en concrete producten en diensten wil Essent Zakelijk bedrijven en instellingen in staat stellen om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. De ambitie van Essent is om haar klanten in 2025 20% minder CO2 uit te laten stoten. Om die ambitie waar te maken, heeft Essent een netwerk van servicepartners ontwikkeld. Klimaatroute is een van die bedrijven die een belangrijke adviesrol voor eigenaren kan spelen bij het verduurzamen van hun gebouwen.

——–

*Cijfers gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door Kantar TNS in opdracht van Essent, april 2018

Bron: Nieuws van Essent rss feed – Bekijk hier de energie aanbiedingen van Essent en van Essent Zakelijk

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie