Isolatie is voor iedereen

Net als iedereen zit ik ook wel eens op een verjaardagsfeestje waar het gesprek op het dagelijks leven komt. En zoals aan de huisarts wordt gevraagd wat een bepaald hoestje betekent, vragen mensen mij vaak dingen over energie. De belangrijkste: hoe kan ik besparen op mijn energierekening? En ook: ook ík wil bijdragen aan een duurzamere wereld, maar waar begin ik?

Ik vind dat volkomen logische vragen. Natuurlijk willen mensen geen hoge energierekening en hoe lager de rekening, des te beter voor het klimaat. Het nieuws staat nu vol met het klimaatakkoord. Inmiddels weet iedereen dus wel dat we de Co2-uitstoot-rem moeten intrappen. En veel mensen zijn nieuwsgierig naar wat ze zélf kunnen doen. Tegelijkertijd merk ik tijdens zo’n gesprek dat het voor veel mensen heel ‘groot’ aanvoelt. Het dak vol zonnepanelen, daarna vol in de verbouwing vanwege isolatie, en vervolgens ook nog aan de warmtepomp.

 

Maar eigenlijk is er vooral goed nieuws: stapsgewijs kan men al heel veel zelf doen. Isolatie kan bijna voor iedereen. En nee, het betekent niet dat je een week in een hotelkamer moet zitten. Integendeel, spouwmuurisolatie is vaak in één dag gedaan. Zelfs zonder dat je je meubels hoeft te verplaatsen.

 

Het levert vaak meer op dan mensen denken. Ook andere isolatievormen zijn tegenwoordig een stuk gemakkelijker en goedkoper te realiseren. Door isolatie gaat het energieverbruik, de energiekosten en je Co2-uitstoot gestaag omlaag. Gemiddeld is isolatie binnen 4 jaar terugverdiend.

Wat je ook kiest, de technieken zijn tegenwoordig zo ver, dat er voor elk huis, vrijwel elk budget en elke wens een isolatie-oplossing bestaat. En het allemaal zelf bedenken hoeft niet. Essent begeleidt van advies tot uitvoering. We laten je graag zien dat isolatie niet alleen duurzaam, maar ook nog eens heel betaalbaar is.

Wist je trouwens dat voor 60% van de mensen de portemonnee de belangrijkste reden is om te isoleren, voor 52% is comfortabeler wonen de belangrijkste drijfveer, en voor bijna de helft, 45%, het milieu?

Wil je meer weten? In onze kennisbank lees je er alles over.

Tot snel,

Sander Leenders, Directeur Energie+, Essent.

Bron: Nieuws van Essent rss feed – Bekijk hier de energie aanbiedingen van Essent en van Essent Zakelijk

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie