Opbrengst zonnepanelen in april door het dak

Door de uitzonderlijk zonnige maand april profiteerden eigenaren van zonnepanelen volop van de door hunzelf opgewekte energie. Een gemiddeld zonnepaneelsysteem* leverde deze maand € 88,- op. Dat is € 28,- meer dan het langjarig gemiddelde over april. Alleen april 2007 was met 284 zonuren nog zonniger dan april 2020 dat 282 zonuren had.

Doordat de maand maart ook al zonnig was, ligt de opbrengst van zonnepanelen in de periode januari tot en met april met €169,- 32 procent hoger dan het langjarig gemiddelde. Dat komt neer op €41,- meer opbrengst dan de norm.

Stap voor stap verduurzamen

Essent gelooft dat de oplossing voor een betaalbare en succesvolle energietransitie ligt in een stapsgewijze aanpak. Niet in één keer van het aardgas af, maar gebruikmaken van tussenstappen, zoals betere isolatie, hybride warmtepompen en energie-opwek via zonnepanelen. Tegen relatief lage kosten kan zo de CO2-uitstoot worden teruggebracht, worden bespaard op de energierekening en het wooncomfort worden verhoogd.

Samen met de servicepartners helpt Essent consumenten en ondernemers aan duurzame energie-oplossingen zoals zonnepanelen en warmtepompen.

Bron: Nieuws van Essent rss feed – Bekijk hier de energie aanbiedingen van Essent en van Essent Zakelijk

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie