Raad van Kinderen komt op bedrijfsbezoek bij Essent

Natuurlijk laten we ook dit jaar weer de Raad van Kinderen met ons meedenken over hoe Essent haar bijdrage aan een duurzame wereld kan vergroten. Al sinds 2016 adviseren 22 bovenbouwleerlingen uit groep 6,7 en 8 van basisschool Wittering.nl uit Rosmalen ons op diverse onderwerpen.

Vorig jaar kwamen zij nog met een advies hoe we samen groene energie onder de aandacht kunnen brengen.

 

 

Dit jaar vragen we de kinderen om ons te adviseren over het huis van de toekomst. We zijn benieuwd hoe zij denken dat dit huis er op het gebied van energievoorziening uitziet in 2030 en hoe we die energiezuinige huizen van de toekomst betaalbaar houden.

 

 

Ons doel? Om daadwerkelijk zo’n Huis van de Toekomst te laten bouwen, waarin de adviezen en visie van de kinderen zijn verwerkt. Nu praten we nog over isolatie, zonnepanelen, warmtepompen, maar wat ziet onze Raad van Kinderen nog meer gebeuren? Aan welke (digitale) oplossingen denken zij? Wat maakt hun leven makkelijker en duurzamer?

 

 

 

 

Ik ben er bij Essent dit jaar verantwoordelijk voor om de kinderen goed te informeren, te betrekken en te stimuleren om ons te helpen dit toekomstbeeld helder te krijgen. Natuurlijk wil ik gebruik maken van hun inspiratie en praktische oplossingen. Zij worden niet begrensd door wat er allemaal niet kan!

 

Een goed advies ontvangen we natuurlijk niet zomaar. We pakken dit traject allemaal erg serieus aan. Zo ben ik met collega’s in januari naar De Wittering geweest om ons vraagstuk voor te leggen en de kinderen op te roepen te solliciteren naar een plek in de Raad van Kinderen van dit jaar.

In de afgelopen weken hebben we intensief contact gehad en is de Raad direct aan de slag gegaan. Op 27 februari komen de kinderen bij ons in den Bosch op bezoek. Natuurlijk kijk ik uit naar de energie die zij meebrengen. Ik zal het enthousiasme proberen te vangen met foto’s en een kleine blog later in die week.

 

Stap met ons mee de toekomst in. Ik heb er erg veel zin in!

Groet,

Sander Leenders, Directeur Energie+ bij Essent

Bron: Nieuws van Essent rss feed – Bekijk hier de energie aanbiedingen van Essent en van Essent Zakelijk

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie