Vier redenen waarom ook jij voor zonnepanelen kiest

Zonnepanelen. Met deze zomerse dagen niet eens zo slecht om daar eens over na te denken, toch? En je bent zeker niet de enige, steeds meer mensen laten zonnepanelen op hun dak leggen. Ik ook. Twijfel je nog? In deze blogpost bespreek ik vier redenen waarom ik ervan overtuigd ben dat je zonnepanelen zou moeten overwegen.

 

 

Zonnepanelen? Zo lelijk zijn ze niet

Wat ik weleens van mensen terug krijg wanneer ik het met ze heb over zonnepanelen, is dat ze het maar ‘opvallende’ dingen vinden. Daar kan ik me best in vinden, de aanblik van je huis verandert er immers wel door. Maar wist je dat er verschillende soorten zonnepanelen zijn? En die vallen echt niet allemaal zo op.

Bij Essent zien we dat de zwarte zonnepanelen momenteel de meest gekozen soort zonnepanelen zijn. Niet zo gek ook; tegen een donker dak vallen ze subtiel weg en daarbij brengen ze per m2 ook nog eens meer op dan blauwe zonnepanelen.

 

Geen gedoe bij het laten plaatsen van zonnepanelen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor zonnepanelen zou je de installatie zelf kunnen doen. Ik had die behoefte in ieder geval niet toen ik voor panelen koos. Wil jij ook het dak niet op? Dan laat je de installatie toch voor je uitvoeren?

Tijdens een telefonische intake met een van onze ervaren installateurs, wordt er gekeken welke oplossingen geschikt zijn voor op jouw dak. Na jouw akkoord op de offerte staat met 5 tot 6 weken een installateur voor je deur, die zorgt voor een nette en goede plaatsing van je nieuwe zonnepanelen.

 

Je bent je eigen energieleverancier!

Tenslotte maakt het hebben van zonnepanelen eigenlijk ook een beetje dat jij energieleverancier wordt. Je zonnepanelen wekken op bepaalde momenten van de dag vaak meer energie op dan dat je zelf gebruikt. Dat wat je niet zelf gebruikt, lever je terug aan het net. Dit wordt verrekend op je factuur, en heet ook wel salderen. Kortom, een win-win voor iedereen.

 

Wil je meer feiten en tips om zelf aan de slag te gaan met besparen en zelf energie opwekken? Ik nodig je uit om eens een kijkje te nemen in onze kennisbank.

Tot snel,

Sander Leenders, Directeur Energie+, Essent.

 

PS. Bekijk ook eens op youtube wat André Hazes met zonnepanelen heeft. 

Bron: Nieuws van Essent rss feed – Bekijk hier de energie aanbiedingen van Essent en van Essent Zakelijk

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie