Vrouwen zetten verwarming laag, mannen installeren ledlampen

Dit blijkt uit onderzoek van energieleverancier Essent onder ruim 1.000 Nederlanders die in hun huishouden de energieleverancier kiezen. 

Vrouwen versus mannen

Vrouwen kiezen er bijvoorbeeld vaker dan mannen voor om de verwarming lager zetten (71 vs. 62%) en de was op te hangen in plaats van de droger te gebruiken (63% vs. 46%). Mannen kiezen meer voor technische oplossingen, zoals ledlampen (76 vs. 66%) en de aanschaf van andere energiezuinige producten (38 vs. 27%). Dit verklaart mogelijk waarom meer mannen energiebesparing als een leuke bezigheid zien dan vrouwen (25% vs. 14%). De andere kant is dat mannen vaker twijfelen of zij de investering wel terugverdienen (19 vs. 4%).

Ouderen versus jongeren

Ook ouderen en jongeren verschillen van elkaar in hoe zij energie proberen te besparen. Ouderen kiezen vaker voor ledlampen en zonnepanelen dan jongeren (resp. 80. vs. 58%, 38 vs. 13%), maar twijfelen vervolgens ook vaker over het rendement dat dit oplevert (21 vs. 4%).

Jonge mensen (< 34 jaar) geven opvallend vaker aan dat zij bezig zijn om hun energieverbruik te verminderen doordat zij tijd over hebben door de coronacrisis of zijn verhuisd en hun huis willen klaar maken voor de toekomst. De kostenbesparing weegt voor hen minder zwaar dan voor de oudere Nederlanders.

Maatregelen

Ongeveer een derde van de Nederlanders zegt dat ze worden belemmerd om maatregelen te nemen om hun energieverbruik te verminderen. Verreweg de meeste mensen in deze groep zeggen dat zij zodanig veel hebben gedaan dat ze niet weten hoe ze het energieverbruik nog verder kunnen verlagen. Voorbeelden zijn de verwarming op 18 graden zetten, het huis isoleren en zonnepanelen installeren.

De populairste maatregelen om energie te besparen zijn ledlampen gebruiken, de verwarming lager zetten en de was ophangen in plaats van de droger aan te zetten.

Bron: Nieuws van Essent rss feed – Bekijk hier de energie aanbiedingen van Essent en van Essent Zakelijk

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie