Wat een energie!

… En toen hadden we onze Raad van Kinderen van basisschool Wittering.nl uit Rosmalen op bezoek. Langzaam maar zeker namen ze onze directiekamer over. Eerst schuchter, daarna met steeds meer zelfvertrouwen.

Het blijft mij verbazen hoeveel kinderen al begrijpen van de wereld. Wij doen alle moeite om eenvoudig uit te leggen hoe de energiesector in elkaar zit. Vervolgens krijgen we steengoede en de meest lastige vragen om de oren.

Mij hoor je niet klagen. Het levert vast een mooi en relevant advies op over hoe wij als Essent een betere en betaalbare leefwereld voor iedereen kunnen maken. Want dat is het vraagstuk waar onze Raad mee aan de slag gaat.

Vierentwintig kinderen hadden we op bezoek. Na een sollicitatieprocedure waar vijfenzestig (!) kinderen van de Wittering.nl aan deelnamen, koos de school twintig kinderen uit om zitting te nemen in de Raad. Vier kinderen brengen alle activiteiten van de Raad in beeld. Zij vormen het mediateam. Samen met de school willen we op die manier het werk van de Raad zichtbaarder maken.

Okay. Lees bovenstaande nog een keer. Vijfenzestig kinderen wilden dus met ons meedoen. Vijfenzestig kinderen hadden dus al een idee gevormd hoe een betere en betaalbare leefwereld eruit kan zien. We zijn bij Essent echt onder de indruk van het enthousiasme waarmee de wittering.nl en hun kinderen verbonden zijn aan de Raad van Kinderen, ons en ons vraagstuk.

Kansdenkers

Het bedrijfsbezoek was bedoeld om kennis met elkaar te maken en kennis op te doen om tot een goed advies te komen. Na een gezamenlijke sessie, waar we de vraagstelling bespraken, en we de eerste ideeën met elkaar deelden, gingen we in kleine groepen uiteen om dieper op het vraagstuk in te gaan.

Mijn conclusie: kinderen zijn kansdenkers! Alles is mogelijk in hun beleving. Belemmeringen bestaan niet en morgen kan het klaar zijn. En ach, waarom ook niet?

Voor mij was dit bedrijfsbezoek uiteindelijk niet alleen een kennismaking. Het was een inspiratiesessie. Hopelijk geldt hetzelfde voor de kinderen van de Raad. Ik kijk uit naar het volgende moment – de Raad gaat aan de slag. Medio april krijgen we adviezen van de kinderen en gaan we in dialoog met elkaar.

Bring it on!

 

Sander Leenders,

Directeur Energie+

Bron: Nieuws van Essent rss feed – Bekijk hier de energie aanbiedingen van Essent en van Essent Zakelijk

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie