Bestel je boombommetjes bij Greenchoice

Greenchoiche Energie

Een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten creëren, dat is de missie van The Pollinators. In 2017 begonnen The Pollinators met het organiseren van de Nationale Zaaidag en andere ludieke acties. The Pollinators hebben november omgedoopt tot Treevember, waarvan Greenchoice partner is. Wij interviewden oprichter Tom hierover. Én in het spaarprogramma Samen Greenchoice zijn twee leuke aanbiedingen te vinden van The Pollinators.

The Pollinators zijn gevestigd in Amsterdam en actief in heel Nederland. Tom is als oprichter vooral bezig met het bepalen van de strategie en het onderhouden van de verschillende partnerships. Het ontstaan van The Pollinators begon met een initiatief van Tom. “Ik was bezig met een project voor bijen en andere insecten. Ik voelde de behoefte om meer de breedte in te gaan, om de biodiversiteit in de stad en op het platteland te verbeteren. De productie in de landbouwsector verbetert, maar dat gaat ten koste van de biodiversiteit. Vanuit deze inzichten ontstond The Pollinators.”

In november begint officieel het plantseizoen voor bomen. The Pollinators hebben november omgedoopt tot Treevember. “Het idee daarachter is dat in november het bomen plantseizoen begint, dus we willen zoveel mogelijk mensen activeren om zelf bomen te gaan planten.” In de voorgaande jaren organiseerden The Pollinators een festival waarbij alle festivalbezoekers in een dag tijd samen een voedselbos plantten. “Dit jaar was het plan om niet één festival te organiseren, maar meerdere festivals in elke provincie, helaas is dat door Corona niet gelukt. Als oplossing hebben we Treevember bedacht.”

Treevember bestaat dit jaar uit twee onderdelen. “We vragen mensen om een distributiepunt te worden waar wij de pakketten naar toesturen. Die ‘distributiepunten’ krijgen dan een stip op de kaart die andere mensen uit de buurt online kunnen zien. Zij kunnen hun pakketten met boombommetjes ophalen bij de distributiepunten.”

Het tweede onderdeel van Treevember is georganiseerd voor de voedselbossen in Nederland. Als er activiteiten worden georganiseerd in voedselbossen dan kunnen zij zich aansluiten bij Treevember om hun activiteit onder de aandacht te brengen. “Op deze manier willen we de voedselbossen onder de aandacht brengen en de mensen thuis de kans geven om bomen te planten, ondanks Corona.”

Greenchoice is partner van The Pollinators. Wij zetten ons graag in om de wereld een beetje mooier te maken. Wij investeren in bosprojecten in eigen én buitenland. In Nederland steunen we voedselbossen en richten we ons vooral op het behoud en de verrijking van de biodiversiteit. Daarom doen we ook dit jaar mee met Treevember. The Pollinators zijn net zoals Greenchoice een beweging die zo veel mogelijk mensen wil bereiken. Greenchoice doet dat deze Treevember door het uitdelen van zoveel mogelijk boombommetjes. We verspreiden ze onder ruim 500 eigen medewerkers en via Samen Greenchoice krijg jij ze met korting. Samen maken we de leefomgeving voor onze bestuivende insectenvrienden weer een stukje beter!

Boombommetjes_ThePollinators

“We merkten dat mensen meer behoefte hadden aan kennis. Tegelijkertijd hadden we ook een groep mensen met veel expertise. The Pollinators Academy brengt deze twee groepen bij elkaar”, vertelt Tom. Via de Academy kunnen particulieren en bedrijven zich aanmelden om iets te ondernemen. Op dit moment wordt er een online Academy opgezet zodat mensen ook live verschillende activiteiten kunnen volgen. “We willen de komende jaren meer impact maken. We zijn daarom op zoek naar partijen die dat samen met ons willen doen.” Ook willen The Pollinators uiteindelijk de stap naar het buitenland maken. “We zijn aan het kijken naar andere Europese landen waar we het Pollinators concept kunnen introduceren.”

In het spaarprogramma Samen Greenchoice zijn twee leuke aanbiedingen te vinden van The Pollinators. Je vindt er de boombommetjes van The Pollinators met 15% korting.
Met deze boombommetjes help jij tijdens Treevember mee met het aanplanten van meer bomen.

De andere aanbieding in het spaarprogramma Samen Greenchoice is The Pollinators Goodiebag. In deze goodiebag zitten alle Pollinators producten die je nodig hebt. In de goodiebag zit: Een tas van biologisch katoen, 10 Boombommetjes, een Limited Edition Glazen Pollinators Dopper, een zakje biologisch zaadmix, Pukka thee en een sticker van The Pollinators. Klinkt goed, toch?

Bron: Greenchoice.nl – Bekijk hier de beste aanbiedingen van Greenchoiche

Bekijk hier de energie vergelijker

Plaats een reactie