DE ROL VAN GREENCHOICE IN DE ENERGIETRANSITIE

ENERGIETRANSITIE

Al sinds 2001 werken we bij Greenchoice dagelijks aan onze missie om de energietransitie in Nederland te versnellen. En dat blijven we doen. Het gaat nog altijd niet snel genoeg. Wij willen dé partij zijn en blijven voor energiecoöperaties en lokale energieprojecten, voor iedereen die zelf ‘groen wil doen’ en onze positie als meest groene energieleverancier van Nederland behouden. In dit artikel laten we je zien hoe.

We beginnen het jaar 2020 met de overname van de Energie Transitie Groep (ETG), waar Huismerk Energie, De Groene Stroomfabriek en de Energy Trading Company onder vallen. Samen met ETG groeien wij naar ruim 600.000 klanten, die wij beleveren met in Nederland opgewekte duurzame energie. Dat zijn 11 volle ArenA stadions! Dit is best bijzonder, zeker als je bedenkt hoe weinig duurzame energie er in Nederland wordt opgewekt. Met deze achterban vormen we niet zomaar een bedrijf, maar zijn we een groene beweging. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer we kunnen bereiken.

Opgewekt en groen bezig.
Vrouw op fiets

We willen naar 24 uur per dag en 7 dagen per week groene stroom. Altijd Groen heet die visie. Om dat te bereiken moet elke consument zich kunnen aansluiten bij een leverancier die daarbij helpt. Dagelijks doen wij ons best om precies die leverancier te zijn.

met zon
Zonnedak De Ree Holland

Samen met onze dochter KiesZon zetten we ook dit jaar onze ambities op het vlak van zonne-energie extra kracht bij. KiesZon heeft de ambitie om dit jaar 433.000 zonnepanelen neer te gaan leggen. Dit is ongeveer zo groot als 200 voetbalvelden samen, ofwel 1 vierkante kilometer aan zonnepanelen. In een land waarin we alleen maar praten over hoe moeizaam de energietransitie gaat, is dit één van onze belangrijkste wapenfeiten.

Onder de klanten van Greenchoice hebben ruim 100.000 klanten zonnepanelen op hun dak. Samen leverden zij in 2019 bijna 140 miljoen kWh terug aan het net. Genoeg om de huishoudens in een plaats zo groot als Hilversum van stroom te voorzien.

met wind
Windmolens

Met onze windmolenparken leveren we windenergie uit eigen molens. Door de plaatsing van een megabatterij kunnen we bovendien windenergie opslaan die niet direct nodig is. Zo gaat er geen energie meer verloren en wordt Nederland weer een beetje groener! Het Greenchoice Hartelkanaal is ons eerste eigen windpark en is operationeel sinds 2015. Daarnaast hebben we een belang in drie op korte termijn te openen windparken: De Wieken, Streepland en Windpark Greenport Venlo. Deze projecten wekken samen straks groene stroom op voor bijna 70.000 huishoudens. Zo zorgen we er samen met onze klanten voor dat Nederland steeds groener wordt. En daar zijn we trots op.

Voor iedereen die op een makkelijke manier wil investeren in windenergie hebben wij WindVangers ontwikkeld. Er zijn al 70.000 klanten met WindVangers. Samen zijn zij goed voor de opwek van ruim 38 GWh aan Nederlandse windstroom. Dat staat gelijk aan de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van ruim 11.000 huishoudens.

met elkaar
Mensen bij zonnepanelen

We investeren in lokale energieprojecten om nóg meer draagvlak te creëren voor duurzame energie. We ondersteunen nu al ruim 200 lokale energieprojecten en energiecoöperaties en we zitten niet stil: elke dag worden het er meer. Dit is ruim een derde van het totale aantal energieprojecten in Nederland. Van de postcoderoos-projecten in Nederland steunen wij er zeker de helft.

Bron: Greenchoice.nl – Bekijk hier de beste aanbiedingen van Greenchoiche

Bekijk hier de energie vergelijker

Plaats een reactie