DE VOEDSELPRODUCTIE VAN LAURA EN WILFRIED – Greenchoiche

Greenchoiche Energie

In een serie van blogs behandelen we vooroplopers op het gebied van duurzaamheid. Deze keer zijn we op bezoek bij Laura en Wilfried, die zelf energie opwekken en op hun eigen grond verschillende soorten groenten en fruit kweken.

Laura en Wilfried wonen samen in Schoorl en zijn allebei gefascineerd door de natuur. Dat is ook terug te zien in hun werk. Ze doen allebei onderzoek naar het proces en de verwerking van zaden. “Ik onderzoek of er geen schadelijke organismen of schimmels te vinden zijn op zaden”, vertelt Wilfried. “Ik wil er graag achter komen waarom er bepaalde problemen optreden bij de zaden van bloemen, want de kwaliteit van zaden moet goed zijn”, zegt Laura. Deze gezamenlijke passie heeft geleid tot hun ambitie om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Ze zijn allebei aangesloten bij een volkstuinvereniging en hebben een eigen stuk grond van vijftig vierkante meter waar zij verschillende soorten groentes en fruit kweken.

Eigen voedselproductie
“We willen zien hoe goed we van groentezaden onze groentes kunnen kweken, het liefst kweken we op deze manier ons eigen eten.” De gehele buurt geniet mee van de tuin van Wilfried en Laura. “We hebben zoveel geproduceerd dat we onze extra productie beschikbaar hebben gesteld voor onze buren, zodat zij ook kunnen meegenieten. Tot nu toe zijn de courgettes, aardbeien en de bieten het lekkerst geweest”, zegt Laura. Ook kweken ze in de keuken hun eigen schimmels om mee te koken. “Schimmels zijn hele interessante organismes”, zegt Wilfried lachend.

Wilfried en Laura voor huis
Zelf energie opwekken
Laura en Wilfried produceren een groot deel van hun eigen voedsel. Dat is al een hele duurzame keuze, maar nog niet alles. Ze kiezen ook voor groene energie omdat ze iets willen doen aan klimaatverandering. “En daarom willen we ook een zo laag mogelijke CO2-emissie bewerkstelligen. Door te kiezen voor groene stroom en groen gas, en ook door onze eigen energie op te wekken met zonnepanelen”, zegt Wilfried.

Nu we zonnepanelen hebben, is het heel makkelijk om op te app te kijken hoeveel energie je opwekt en hoeveel energie je verbruikt.”

Wilfried, groene vooroploper

De groenste energiebeweging van Nederland
Laura en Wilfried gaan al voor groen, net als Greenchoice. Benieuwd naar meer verhalen? Bekijk dan hier de andere interviews met klanten die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid. Laat je inspireren. Want hoe meer mensen zich aansluiten bij de groenste energiebeweging van Nederland, hoe meer we samen kunnen bereiken!

Bron: Greenchoice.nl – Bekijk hier de beste aanbiedingen van Greenchoiche

Bekijk hier de energie vergelijker

Plaats een reactie