DUURZAAM WONEN, DUURZAAM DOEN – Greenchoiche

Greenchoiche Energie

Duurzaam wonen. Duurzaam doen. Het kan op zoveel manieren. En elk verhaal mag verteld worden, zodat we zoveel mogelijk mensen aanspreken. Duurzaamheid kan namelijk net zo toegankelijk zijn als de dingen in je dagelijks leven, in je huis en je doen en laten. Zie hier het verhaal van onze volgende Groenwoners én Greenchoice-klanten: Amanda en Rick.

TofuH
Energielabel A, maar niet klaar!
Zij kochten een woning met energielabel A. Niets meer aan doen, zou je zeggen. Maar hoe blij ze ook met dit duurzame startpunt waren, voor Amanda en Rick was het niet genoeg. “Als je er nog niet woont is het moment om te verduurzamen en dingen van te voren te regelen”, aldus Rick, “Er was voldoende tijd (10 weken) om ons te verdiepen in het verduurzamen van het huis. Wij zagen het als een mooie investering waarmee wij de maandlasten kunnen verminderen, de waarde van ons huis stijgt en nog belangrijker: milieuvriendelijker leven.”

TofuGaragedeur

Duurzaam én aantrekkelijk lenen
Daar stonden ze dan, met het document in handen over het energielabel en de punten waarop het stel hun nieuwe huis konden verduurzamen. Het beste is om als eerste te isoleren, zij kozen voor vloer- en spouwmuurisolatie. En beiden wilden ze graag zonnepanelen. “Het brengt natuurlijk wel investering met zich mee, maar volgens de berekening verdienen we deze binnen 5 jaar terug. Er zitten ook leuke subsidies op het verduurzamen van je woning waardoor je +/- 20% van je investering terug krijgt.” Daarnaast kwam Rick online het Nationaal Warmtefonds tegen en zag dat hij een energiebespaarlening kon afsluiten voor de duurzame maatregelen die zij wilden doen. Via het fonds lossen zij in 6 jaar het bedrag af, maar de maandelijkse besparing is direct al groter dan het aflossingsbedrag. Hiermee waren ze erg tevreden en geholpen, want zo wordt duurzaam wonen voor een veel grotere doelgroep toegankelijk én aantrekkelijk.

Dagelijks duurzaam, niet alleen maar cijfers
Amanda en Rick dragen naast een ‘groene’ woning ook een steentje bij in het dagelijks leven. In grotere en kleine dingen. En niets móét: “We houden het voor onszelf geheel vrijblijvend zodat het geen ‘moetjes’ worden. Wij gaan nog steeds graag op vakantie met het vliegtuig, pakken ook vaak zat de auto of kunnen erg genieten van vlees. Maar daarnaast breidt het duurzame proces wel steeds verder uit. We scheiden ons afval, doen lopend de boodschappen en kopen ons vlees online bij biologische boeren.”

TofuElektrischeauto

“Ik heb mijn auto verkocht en ben ik elektrisch gaan leasen. Zo wordt de stroom van de zonnepanelen niet alleen voor het huis gebruikt, maar brengt het me ook naar mijn werk! Voor ons is duurzaam bezig zijn niet alleen maar meetbaar, maar een proces waarin je altijd een stapje extra kan zetten op weg naar een duurzame toekomstgerichte samenleving.”

Bron: Greenchoice.nl – Bekijk hier de beste aanbiedingen van Greenchoiche

Bekijk hier de energie vergelijker

Plaats een reactie