€ 175,- korting op isolatie bij Greenchoice

Greenchoiche Energie

€ 175,- korting op isolatie. Bespaar structureel op je energierekening met goede isolatie én creëer meer wooncomfort. Ideaal voor de winter.

Besparen op je energieverbruik is niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor het milieu. Bij Greenchoice helpen wij je daarom graag bij het verminderen van je energieverbruik. Het isoleren van je woning is een van de meest efficiënte manieren om je te helpen besparen. Er zijn verschillende gedeeltes van je woning waar isolatie mogelijk is. Hieronder wordt uitgelegd wat de opties zijn en waar rekening mee moet worden gehouden als je ervoor kiest om je huis te isoleren. In de Samen Greenchoice winkel krijg je nu €175 korting op isolatie via isolatiebedrijf Pluimers.

De gedachte achter het isoleren van je huis is simpel. Goede isolatie voorkomt dat warmte ontsnapt uit je huis. Hierdoor heb je minder energie nodig om je woning op de gewenste temperatuur te houden. De initiële investering die isolatie met zich meebrengt, verdien je over tijd terug dankzij een lagere energierekening. Elk deel van je huis dat je isoleert, zal hierbij helpen. Kies je ervoor om meerdere delen te isoleren, dan wordt de besparing logischerwijs bij elke stap steeds groter.

Een goede eerste stap is het isoleren van de muren die je woning met de buitenwereld verbinden. Er zijn twee situaties die hierbij voorkomen, namelijk een spouwmuur of een buitengevel. Een spouwmuur is een muur met een buiten- en een binnenmuur. In dit geval wordt het isolerende materiaal aangebracht tussen de twee muren. Dit gebeurt door kleine gaatjes te boren in de voegen en vervolgens het isolerende materiaal naar binnen te spuiten. Meestal zijn dit glaswolvlokken. Vervolgens worden de gaatjes netjes afgedicht. Dit proces duurt nog geen dag en is dus zo gepiept. De situatie bij een buitengevel ligt anders. In dit geval is de buitenmuur ook de binnenmuur, bijvoorbeeld in de vorm van gestucte bakstenen. Doordat er maar een muur is, is het niet mogelijk om ergens tussen isolatiemateriaal aan te brengen. Wil je een buitengevel isoleren, dan moet je een geheel nieuwe buitenmuur bouwen. Dit valt duurder uit dan het isoleren van een spouwmuur. Voordeel is wel dat je precies controle hebt over het materiaal van je buitenmuur en de dikte van de isolatielaag, wat betekent dat je woning beter geïsoleerd is.

Naast het isoleren van je muren, is het isoleren van het dak van je woning ook belangrijk. Warmte stijgt namelijk op, waardoor een groot deel van de warmte in je huis verloren gaat via het dak. De exacte manieren waarop je jouw dak isoleert hangt af van het type woning en het type dak op je woning. Een schuin dak vraagt bijvoorbeeld om een andere aanpak dan een plat dak.

Ook het isoleren van je vloeren is een goede optie. Er zijn hierbij twee mogelijkheden: vloerisolatie en bodemisolatie. Welke methode voor jouw woning van toepassing is, is afhankelijk van de hoogte van je kruipruimte. Is die minder hoog dan 50 cm, dan wordt bodemisolatie geadviseerd. In dat geval wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd.

Als de kruipruimte meer dan 50 cm hoog is, dan is vloerisolatie het beste. Bij vloerisolatie isoleer je de onderkant van de vloer door de kieren en gaten te dichten. Let wel op het materiaal van je vloer en/of bodem. Een houten vloer vraagt om een andere aanpak dan een betonnen vloer. Goed geïsoleerde vloeren bieden ook de mogelijkheid om vloerverwarming te plaatsen. De warmte die opgewekte wordt door de vloerverwarming gaat dan namelijk niet verloren aan de bodem

Naast de al genoemde opties, zijn er nog meer manieren om je woning beter te isoleren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van dubbel of tripel glas, het afdichten van de naden en kieren van de kozijnen of het aanbrengen van tochtstrippen bij de deuren. Het is te allen tijde ook belangrijk om te zorgen dat de ventilatie van het huis gewaarborgd blijft. Zonder goede ventilatie is er namelijk geen goede luchtstroming, wat meerdere nadelige gevolgen heeft. Schimmel- en stofdeeltjes vormen namelijk sneller bij stilstaande lucht, wat ongezond is voor de bewoners en bezoekers van het huis. Er zijn gelukkig duurzame ventilatiesystemen, die werken met een warmteterugwinningsysteem. Lucht die naar buiten wordt gevoerd geeft bij zo’n systeem haar warmte af aan de lucht die naar binnen stroomt. Hierdoor gaat bijna geen warmte verloren en bespaar je nog steeds flink op je energieverbruik.

Tegenwoordig vallen alle subsidies voor isoleren onder één subsidie. Dit is inclusief de subsidies voor dubbel glas en vloerisolatie. Voor isolatiemaatregelen die voor 31 december 2020 uitgevoerd en betaald zijn, is er tijdelijk ongeveer 30% subsidie beschikbaar. Lees hier meer over subsidie aanvragen bij het isoleren van jouw woning.

Met het oog op de toekomst is het verstandig om aandacht te besteden aan een goed geïsoleerde woning. Met isolatie bespaar je structureel op je energierekening en creëer je meer wooncomfort. Ideaal voor deze herfst. Via de Samen Greenchoice winkel krijg je nu €175 korting op isolatie via isolatiebedrijf Pluimers.

Bron: Greenchoice.nl – Bekijk hier de beste aanbiedingen van Greenchoiche

Bekijk hier de energie vergelijker

Plaats een reactie