HET DUURZAME KLUSHUIS VAN ANGELA EN JEROEN – Greenchoiche

Greenchoiche Energie

In een serie van blogs behandelen we vooroplopers op het gebied van duurzaamheid. Deze keer zijn we op bezoek bij Angela en Jeroen.

Een jaar geleden kocht Angela een ‘klushuis’ in Utrecht, een voormalige huisartsenpraktijk uit de jaren ’30. Angela en Jeroen proberen het huis in de originele staat terug te brengen en het tegelijkertijd te verduurzamen tot een echt duurzaam huis. Zo is de kruipruimte geïsoleerd met schelpen. Binnenkort zijn de spouwmuren aan de beurt en ook daarbij zal er gekozen worden voor uitsluitend duurzame materialen. Veel van de materialen in het duurzame huis zijn hergebruikt. Op zolder ligt een achtergebleven stapel met hout waarvan nieuwe dingen worden gemaakt.

Anela en Jeroen voor huis

Duurzaam voordat het hip was
Angela heeft duurzaamheid van huis uit meegekregen en Jeroen heeft zich flink door haar laten aansteken. “Mijn grootouders waren al veel bezig met het gebruiken van natuurlijke materialen. Ze hadden een stuk bos, veel dieren en een plek waar ze water opvingen met een regenwatersysteem. Zij waren eigenlijk al duurzaam voordat het hip was”, zegt Angela lachend.

Bewuste keuze
Het is voor Angela en Jeroen een bewuste keuze om voor groene energie te gaan. “Het duurzaamheidsonderzoek volg ik dan, en dan kijk ik hoe de energieleveranciers scoren op die lijst”, zegt Angela. Ook vinden ze het belangrijk dat de energie zoveel mogelijk uit Nederland komt.

De service van Greenchoice is ook erg fijn. In het begin was het lastig met het nieuwe huis, maar ze hebben echt de tijd genomen om me te helpen.”

Angela, groene vooroploper

De groenste energiebeweging van Nederland
Angela en Jeroen gaan al voor groen, net als Greenchoice. Benieuwd naar meer verhalen? Bekijk dan hier de andere interviews met klanten die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid. Laat je inspireren. Want hoe meer mensen zich aansluiten bij de groenste energiebeweging van Nederland, hoe meer we samen kunnen bereiken!

Bron: Greenchoice.nl – Bekijk hier de beste aanbiedingen van Greenchoiche

Bekijk hier de energie vergelijker

Plaats een reactie