NIEUWE CV-KETEL KOPEN – HIER MOET JE OP LETTEN – Greenchoiche

Greenchoiche Energie

Je cv-ketel zorgt ervoor dat je elke dag geniet van een warm huis en warm water. Belangrijk dus dat dit apparaat goed werkt! Is jouw cv kapot gegaan? Of is hij zo verouderd dat de onderhoudskosten vrij hoog liggen en je door een storing soms onder een koude douche staat? Als je jouw cv-ketel gaat vervangen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. We leggen je in dit artikel uit wat deze aandachtspunten zijn, wat de kosten zijn van een nieuwe cv én wat de alternatieven zijn in jouw situatie.

Kies de juiste cv-ketel voor jouw situatie
Als je een nieuwe cv gaat zoeken heb je de keuze uit vele verschillende types, merken en eigenschappen. Bepaal eerst of je een solo cv-ketel of een combiketel nodig hebt: een solo cv-ketel verwarmt alleen het water in de radiatoren, terwijl de (vaker gekozen) combiketel ook zorgt voor warm water in de keuken en badkamer. Daarnaast is ook het vermogen van de cv-ketel belangrijk. Hoe groter de woning, hoe meer vermogen de cv-ketel nodig heeft om het huis warm te krijgen. Ook voor oudere huizen is vaak meer vermogen nodig, terwijl nieuwe woningen over het algemeen beter geïsoleerd zijn. Het verschil in het benodigde vermogen loopt al snel op: van zo’n 12 kW voor een klein appartement, tot 30 kW of meer voor een vrijstaande woning. Tenslotte speelt ook je warmwaterbehoefte een rol. Woon je alleen en heb je niet zoveel warm water nodig? Dan is een CW3 klasse cv voldoende. Woon je in een groot huis met meerdere mensen en heb je vaak warm water nodig op verschillende plekken tegelijkertijd? Kies in dat geval voor een hogere CW klasse voor optimaal comfort.

Wat zijn de kosten van een nieuwe cv-ketel?
Ook de kosten van het kopen van een nieuwe cv spelen natuurlijk mee in je keuze. Afhankelijk van het merk en alle eerder beschreven eigenschappen, ben je aan een nieuwe cv een bedrag kwijt tussen de 1000 en 3000 euro. Dit is inclusief plaatsing door een erkende monteur. Tegenwoordig bestaat ook de mogelijkheid om een nieuwe cv ketel te huren of leasen. Zo ben je niet in één keer een groot bedrag kwijt, en hoef je je om het onderhoud geen zorgen te maken. Het voordeel van een nieuwe cv-ketel is bovendien dat hij waarschijnlijk zuiniger is dan je oude: zo bespaar je ook op je energiekosten. Maar er is nog een duurzamer alternatief!

Warmtepomp: het alternatief voor een cv-ketel
Ben je op zoek naar een duurzame oplossing? Breidt dan jouw cv-installatie uit met een warmtepomp. Als je een nieuw en goed geïsoleerd huis hebt is het in sommige gevallen mogelijk om helemaal overstappen op een warmtepomp, en zo compleet van het gas af te gaan. De warmtepomp verwarmt het water dat je gebruikt met warmte uit de koele buitenlucht. Hier wordt alleen elektriciteit voor gebruikt, en dat merk je op je energierekening. Bovendien is dit beter voor het milieu dan het gebruik van gas. Voor oudere of minder goed geïsoleerde woningen is een hybride warmtepomp een prima middenweg. Hierbij wordt een moderne cv-ketel gecombineerd met een warmtepomp: de cv-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp niet genoeg warmte kan leveren voor jouw vraag. Je bespaart zo al snel zo’n 75% op je gasverbruik. Voor de aanschaf van een (hybride) warmtepomp zijn vaak ook subsidies beschikbaar, waardoor je de investering er makkelijk uit haalt. Ben je benieuwd geworden? Lees hier hoe jij bespaart met een warmtepomp!

Bron: Greenchoice.nl – Bekijk hier de beste aanbiedingen van Greenchoiche

Bekijk hier de energie vergelijker

Plaats een reactie