WAT ZIJN PVT-PANELEN – Greenchoiche

Greenchoiche Energie

Bijna iedereen kent wel iemand die met zonnepanelen zelf groene stroom opwekt. Misschien heb je zelf wel zonnepanelen op je dak? Wist je dat er ook panelen zijn die meer doen dan alleen zonne-energie opwekken? PVT-panelen, ook wel hybride panelen genoemd, wekken stroom op én genereren warmte. We vertellen je graag hoe deze panelen werken en wat de voordelen zijn.

Met PVT-panelen wek je groene stroom op én genereer je warmte, waarmee je water uit de kraan verwarmt. Zo profiteer je optimaal van de zon! Lees verder en ontdek hoe PVT-panelen werken en wat de voordelen zijn.

Hoe werken PVT-panelen?
De afkorting PVT staat voor Photo Voltaic Thermisch. PVT-panelen hebben aan de voorzijde cellen die zonlicht omzetten in zonne-energie. Hierdoor zien ze er hetzelfde uit als zonnepanelen. Daarnaast hebben PVT-panelen een geïntegreerde warmtewisselaar die warmte genereert. Deze warmte kun je gebruiken voor het verwarmen van tapwater, dat je gebruikt met bijvoorbeeld afwassen en douchen.

De kant met de zonnecellen wordt, net als bij gewone zonnepanelen, via een omvormer aangesloten op de meterkast. De warmtewisselaar sluiten we aan op een te plaatsen boilervat waarin het warme tapwater wordt opgeslagen.

Wat zijn de voordelen van PVT-panelen?
Het grootste voordeel is dat je met PVT-panelen optimaal gebruik maakt van de zon en je dak, doordat je met één type paneel stroom opwekt én water verwarmt. En anders dan bij normale zonnepanelen verlaag je met PVT-panelen je gasverbruik waardoor je CO2-uitstoot vermindert én bespaart op de energiekosten voor gas. PVT-panelen zijn bovendien een goede combinatie met een warmtepomp. De door de panelen opgewekte stroom kan voor de warmtepomp gebruikt worden en de warmtepomp zorgt voor de verwarming van je huis. Zo zorg je zelf voor stroom, warm tapwater en het verwarmen van de woning. Hierdoor kom je een stap dichter bij een gasloze woning.

Bron: Greenchoice.nl – Bekijk hier de beste aanbiedingen van Greenchoiche

Bekijk hier de energie vergelijker

Plaats een reactie