Waarom is het doorgeven van je meterstanden belangrijk?

Waarom is het doorgeven van je meterstanden belangrijk?

Je meterstanden zijn belangrijk voor ons én voor jou. Waarom? Dat is simpel. Als we weten wat je werkelijke energieverbruik is, klopt je jaar- of eindnota als een bus! Onze David legt je in de video uit hoe dit zit.

Maakt het verschil of ik een slimme of traditionele meter heb?
Heb je een slimme meter? Dan ontvangen we je meterstanden vanzelf en kunnen we je jaar- of eindnota bepalen op basis van het werkelijke energieverbruik. Het enige wat je hoeft te doen, is ons één keer toestemming geven om je meterstanden automatisch uit te lezen.

Kan ook zijn dat je een traditionele meter hebt. Dan is het heel belangrijk dat je je meterstanden zelf doorgeeft. Doe je dat niet, dan schatten wij je meterstanden in. Dat doen we op basis van het historisch verbruik van je woning. Dat wil zeggen dat we je nota niet baseren op je werkelijke verbruik, maar op een berekening. De kosten kunnen daardoor hoger of lager uitvallen dan verwacht.

Zo worden de meterstanden gecontroleerd
Je netbeheerder komt één keer in de drie jaar langs om de meterstanden in jouw woning op te nemen. Deze meterstanden worden gedeeld met je energieleverancier. Anders gezegd: één keer in de drie jaar word je sowieso afgerekend op je werkelijke energieverbruik.

Voorkom verrassingen!
Als je meer verbruikt dan dat Oxxio heeft berekend, krijg je het jaar erna een afrekening op basis van de daadwerkelijke meterstanden die we van je netbeheerder ontvangen. Grote kans dat je moet bijbetalen. Daar wordt niemand blij van. Dus als we je een tip mogen geven, ga dit risico uit de weg en zorg dat we op tijd weten hoeveel energie je verbruikt. Dat kost je eens per jaar ’n paar minuten. Gewoon doen, toch? Lees hier hoe je je meterstanden doorgeeft.

Wil je meer weten over meterstanden? Ga naar oxxio.nl/klantenservice/meterstanden

Bron: Oxxio.nlBekijk hier de aanbiedingen van Oxxio

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie