Liander heeft op 12 mei nieuwe vooraankondigingen en uitkomsten voor congestiemanagementonderzoeken gepubliceerd voor congestiegebieden in Gelderland en Noord-Holland.

Liander heeft op 12 mei nieuwe vooraankondigingen en uitkomsten voor congestiemanagementonderzoeken gepubliceerd voor congestiegebieden in Gelderland en Noord-Holland. Uit de onderzoeken is gebleken dat congestiemanagement niet mogelijk is. Tevens is een knelpunt in Friesland opgelost. 

De vooraankondigingen en uitkomsten van de congestiemanagementonderzoeken zijn te vinden door op de pagina https://www.liander.nl/transportschaarste/beschikbaarheid-capaciteit op de linkjes naar de provincies te klikken, en bij ‘Actuele knelpunten en oplossingen’ de regio’s uit te klappen. Hier is per station de vooraankondiging en uitkomst van het congestiemanagementonderzoek te vinden.

Friesland

In Friesland is een knelpunt voor verbruik opgelost. Dit is bij Wolvega. De netuitbreiding is hier gereed.

Gelderland

In Gelderland is een nieuw knelpunt voor teruglevering ontstaan. Dit is bij Zeddam (verdeelstation Slaghout). Congestiemanagement biedt hier geen oplossing, blijkt uit ons onderzoek.

Noord-Holland

In Noord-Holland is een nieuw knelpunt voor verbruik ontstaan. Dit is bij Zaandam (verdeelstation Zaandam West). Congestiemanagement biedt hier geen oplossing, blijkt uit ons onderzoek.

Het nieuwsbericht is hier te vinden.

Bron: Tennet persberichten rss feed – Bekijk hier de website van Tennet

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie