Vandebron start campagne om suf imago duurzaamheid te doorbreken

Vandebron

Vandebron wil de transitie naar duurzame energie versnellen. Om meer mensen bij deze missie te betrekken, voert Vandebron campagne met de geitenwollen sok als hero. Het bedrijf wil dat duurzaamheid niet langer iets is voor een kleine groep voorlopers, maar iets wat iedereen omarmt. Startend met het omarmen van geitenwollen sokken.

Vandebron start campagne om suf imago duurzaamheid te doorbreken Duurzame energieclub zet geitenwollen sok op voetstuk

Duurzame energiemarktplaats Vandebron stelt consumenten in staat hun energie rechtstreeks bij een duurzame producent in te kopen. Missie van het bedrijf: de transitie naar duurzame energie versnellen. Om meer mensen bij deze missie te betrekken, voert Vandebron campagne met de geitenwollen sok als hero. Het bedrijf wil dat duurzaamheid niet langer iets is voor een kleine groep voorlopers, maar iets wat iedereen omarmt. Startend met het omarmen van geitenwollen sokken.

Geitenwollen sokken als symbool voor duurzaamheid

Vandebron opent het Geitenwollen Sokken Atelier, waarmee het een ode brengt aan geitenwollen sokken. Samen met schoenontwerper Luc Aarts wordt het ondergewaardeerde kledingstuk neergezet als hét positieve symbool voor duurzaamheid. Het pop-up atelier wordt op 14 december op feestelijke wijze geopend en is vervolgens twee dagen te bezoeken door publiek. Schoenenfreaks en sneakerheads, maar ook andere geïnteresseerden kunnen bij het atelier langskomen om hun oude schoenen te laten customizen. Daarbij kunnen bezoekers ook zelf met hun schoenen aan de slag.

De merkactivatie is onderdeel van een totaalcampagne, ontwikkeld in samenwerking met Tosti Creative en Since ‘88. De campagne bestaat uit een online video, online advertenties, straatactivaties en een influencercampagne. Wie overstapt naar Vandebron via de campagnewebsite ontvangt een exclusief paar Vandebron geitenwollen sokken.

Mart Vonk, Head of Brand bij Vandebron: “Als duurzame club vinden we het hoog tijd dat duurzaamheid doodnormaal en iets van de massa is. Je ermee bezig houden is namelijk niet suf, maar iets om trots op te zijn. Toch heeft de geitenwollen sok nog een wat negatief imago. Het staat voor veel mensen voor een wereldvreemde en suffe denkwijze. Wij vinden dat het moet staan voor daadkracht, lef en visie. Een nieuw imago dus voor geitenwollen sokken en voor duurzaamheid. Beide moeten omarmd worden.”

Tom de Louw, Tosti Creative: “Vandebron is ons nieuwste account en we vinden het geweldig om voor hen te werken. Een klant die durft te vernieuwen: niet alleen op energiegebied en duurzaamheid, maar ook op het gebied van campagnes. En samen gaan we het suffe imago van duurzaamheid doorbreken.”

Noot aan de redactie, niet voor publicatie

Meer informatie vind je op de website en op het blog. Bij vragen neem contact op met:

Marleen Koning

Email: marleenkoning@vandebron.nl

Tel: 06 23 94 31 51

Over Vandebron

Vandebron is een energiemarktplaats die consumenten verbindt met lokale duurzame energiebronnen. Klanten kiezen zelf bij welke producent ze energie afnemen en weten zo precies waar hun goeie energie vandaan komt en waar hun geld naartoe gaat. Vandebron wil als energiedienstverlener dat mensen juist minder energie verbruiken, en maakt daarom geen winst op de energie die klanten afnemen. Zo kunnen lokale bronnen hun energie voor een eerlijke prijs verkopen en krijgen zij kans om door te investeren in nog meer duurzame oplossingen. Sinds 2017 biedt Vandebron tevens elektrisch rijden diensten aan, bestaande uit een laadpas, handige app en Slim Laden tool. Vandebron is gevestigd in Amsterdam en in 2014 opgericht door Aart van Veller, Remco Wilcke en Matthijs Guichelaar. Het bedrijf werkt toe naar een missie: zo snel mogelijk naar 100% duurzame energie, 100% van de tijd. Inmiddels zijn ruim 120 energiebronnen en meer dan 120.000 klanten aangesloten op de marktplaats. Voor meer informatie zie www.vandebron.nl.

View full press release

Bron: Nieuws van vandebron rss feed – Bekijk hier de energie aanbiedingen van vandebron

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie