58 procent stapt nooit over van energieleverancier – Welkom Energie

Welkom Energie

58 procent stapt nooit over van energieleverancier
Overstappen naar een nieuwe energieleverancier zodra het oude contract afloopt levert een gemiddelde jaarlijkse besparing op van 340 euro, heeft energievergelijkingssite EasySwitch berekend.

Tarieven stroom en gas
Overstappen naar een nieuwe energieleverancier zodra het oude contract afloopt levert een gemiddelde jaarlijkse besparing op van 340 euro, heeft energievergelijkingssite EasySwitch berekend. In de berekening wordt uitgegaan van driepersoonshuishoudens die jaarlijks 3500 kWh stroom verbruiken en een gasverbruik hebben van gemiddeld 1500 m3. Doordat bijna 60 procent van de Nederlandse huishoudens nooit wisselt van energieleverancier, lopen consumenten samen meer dan 1,5 miljard euro mis.

Waarom stappen huishoudens niet vaker over, is de vraag, want mensen maken zich wel zorgen over hun energierekening. Ze klagen erover, en veel mensen proberen zuiniger om te gaan met energie in huis om de kosten te drukken. Toch maakt 58 procent dus niet de keuze om een contract aan te gaan met een andere leverancier. De belangrijkste reden om niet te veranderen is omdat het overgrote deel van de consumenten zeer tevreden is met hun huidige energieleverancier.

Daarna geven consumenten aan niet over te stappen uit angst dat het fout gaat. Ook zien ze op tegen het gedoe. Veel consumenten weten ook niet dat er zoveel geld kan worden bespaard door over te stappen. Reden van het financiële voordeel is voornamelijk de grote welkomstkorting die leveranciers aanbieden. Door bewust te wisselen van energieleverancier kunnen consumenten een hoop geld besparen. Behalve als iedereen het elke jaar gaat doen natuurlijk, dan zullen de welkomstcadeautjes waarschijnlijk minder riant worden.

Als mensen wel veranderen van leverancier dan is geld besparen bijna altijd de reden. Een kleine groep stapt over omdat zij een duurzaam energiecontract willen afsluiten. In Zeeland, Drenthe en Friesland is het aantal overstappers dit jaar het hardst gestegen, zegt EasySwitch. Overstappen naar een andere energieleverancier kan trouwens altijd, dat is niet aan een bepaalde datum gebonden.

Bron: Welkom-Energie.nl – Bekijk hier de energie vergelijker

Plaats een reactie