Laad jezelf op – Welkom Energie

Welkom Energie

Laad jezelf op…
Het zijn rare tijden, roepen we elkaar op anderhalve meter afstand toe. En dat we nog nooit zoiets hebben meegemaakt, voegen we er voor de zoveelste keer aan toe.

Handreiking
Het zijn rare tijden, roepen we elkaar op anderhalve meter afstand toe. En dat we nog nooit zoiets hebben meegemaakt, voegen we er voor de zoveelste keer aan toe. Ja, er zijn zelfs mensen die de huidige coronacrisis vergelijken met een oorlog en hoewel die vergelijking – gelukkig – op de meeste vlakken mank gaat, is er wel één belangrijke overeenkomst. De coronacrisis treft onze hele samenleving, en zet ieders leven op de kop.

Het nieuwe normaal
Ook al zijn de maatregelen wat versoepeld, het blijft oppassen. Bij alles wat we eerst op de automatische piloot deden, moeten we nadenken: “is het wel verstandig?”. We werken nog aan de keukentafel terwijl we met een half oog meekijken met de online les van onze kinderen. We staan in de rij om boodschappen te doen voor onze oude buurvrouw, en proberen in de winkel en daarbuiten voortdurend die anderhalve meter afstand te bewaren. Zelfs bij onze beste vriend die een dikke knuffel juist nu zo goed zou kunnen gebruiken.

Alle verandering is moeilijk
Omdat er zoveel vanaf hangt, lukt het ons meestal wel om ons aan de regels te houden. Toch merken we dat het lastiger vol te houden is, naarmate het langer duurt. Iedereen die ooit is gestopt met roken of 20 kilo afviel zal kunnen beamen dat die eerste weken nog wel te doen waren, daarna kwam de dip. Gedragsverandering kost ontzettend veel energie. En de coronacrisis is daarmee een gigantische energieslurper.

Zuinig op je energie
Het kan helpen om je daar af en toe van bewust te zijn. Net zoals je probeert op energie te besparen in en om huis, kun je ook op je eigen energie besparen in deze – daar is-ie weer – gekke tijden. Niet door nog weer je best te doen, maar door juist eens wat minder te moeten. Doe een dutje in plaats van mee te doen aan de zoveelste online borrel. Ga op de bank liggen met een lekker boek in plaats van je dagelijkse thuistraining te doen. Klets een uur aan de telefoon met je broer en bestel daarna een pizza. Jaag het nieuwe seizoen van je lievelingsserie er in een dag doorheen. Kortom, trek de stekker er eens wat vaker uit en laad jezelf weer op! Zo heb je weer genoeg energie voor de komende periode.

Bron: Welkom-Energie.nl – Bekijk hier de energie vergelijker

Plaats een reactie