Sinterklaas voor ieder kind – Welkom Energie

Welkom Energie

Sinterklaas voor ieder kind. Welkom Energie steunt Stichting Heerlijk Avondje.

Nu de pepernoten weer in de schappen liggen is sociaal onderneemster Amanda Jongsma drukker dan ooit. Amanda is het gezicht achter Stichting Heerlijk avondje, die zich inzet voor een fijne sinterklaasavond voor ieder kind. Het is één van de sociaal-maatschappelijke initiatieven die Welkom Energie financieel steunt. We vroegen Amanda naar het werk van de stichting én haar eigen motivatie.

In Nederland leven 277 duizend (!) kinderen in gezinnen met een inkomen onder de armoedegrens. Zeker in de decembermaanden wordt dat pijnlijk duidelijk, als klasgenootjes honderduit vertellen over hun Sint-cadeaus. Heerlijk avondje vindt dat ieder kind op 5 december recht heeft op een feestelijke avond met snoepgoed en cadeaus. Amanda en haar collega’s regelen daarom verrassingspakketten voor deze kinderen, met speelgoed, maar óók met eten en kleding. De stichting kan deze pakketten vullen én versturen dankzij de donaties van sponsoren en de hulp van vrijwilligers.

Amanda: “Ik merkte in mijn eigen omgeving dat er familieleden en kennissen waren die ieder jaar weer moeite hadden om de feestdagen financieel door te komen. Toen ik me daar verder in verdiepte, via moeder-community ’s op social media bijvoorbeeld, bleek dit probleem veel groter dan je op het eerste oog denkt. Ik trok toen de stoute schoenen aan en ben gaan aankloppen bij verschillende winkels, met de vraag of zij spullen wilden doneren. De meeste winkeleigenaren bleken hartstikke welwillend. Dat kleine initiatief is inmiddels uitgegroeid naar honderden Sint-pakketten per jaar!”

“De blije gezichten van de kinderen en ouders zijn gewoon onbetaalbaar. Het gebaar lijkt misschien niet groot, maar kan écht het verschil maken. Al is het maar, omdat je er de tijd voor neemt. Dat wordt zo gewaardeerd! Het sprankje hoop bij ouders, de dankbaarheid, de stralende kindjes bij het uitpakken van hun cadeautjes… daar doe ik het voor. En het verbaast me nog steeds hoeveel mensen écht bereid zijn om daarbij te helpen. Van energie- en autoleasemaatschappijen tot supermarkten en kinderboekenschrijvers. De wil is er gewoon, maar het moet alleen even georganiseerd worden. Daar komen wij om de hoek kijken: Heerlijk avondje brengt deze mensen samen.”

“Wij zijn een relatief kleine organisatie en moeten het 100% hebben van donaties. Financieel, maar óók in de vorm van producten of – als je het over vrijwilligers hebt – tijd. Heerlijk avondje is nog volop in ontwikkeling. En ieder jaar is de lijst van aanvragen groter dan het aantal pakketten dat we kunnen versturen. Zolang dit het geval is blijven we ons inzetten op het uitbouwen van dit initiatief en dat kan echt alleen met de hulp van onze partners, zoals Welkom Energie.”

Welkom Energie is een vaste financiële sponsor van Heerlijk Avondje. Wil je graag iets extra’s doneren aan deze stichting? Dat kan!

Bron: Welkom-Energie.nl – Bekijk hier de energie vergelijker

Plaats een reactie