Welkom Energie steunt Het Vergeten Kind

Welkom Energie

Welkom Energie steunt Het Vergeten Kind
Één van de sociale initiatieven die onze steun keihard verdient, is Stichting Het Vergeten Kind. Welkom Energie is één van de vaste financiële sponsors van dit goede doel. We spraken met Tjiska Langeland, relatiemanager bij de Stichting, over het belang van het initiatief én de cruciale rol van dit soort partnerships.

Het Vergeten Kind strijdt – middels diverse programma’s – voor de 100.000 kwetsbare kinderen in Nederland. Zodat zij zich weer zichtbaar en gehoord voelen, plezier kunnen maken, kunnen ontspannen en weer even ‘gewoon’ zorgeloos kind kunnen zijn.

Waarom maak jij je hard voor dit doel?
“Kinderen zijn de toekomst en kwetsbare kinderen horen daar gewoon bij. Zij verdienen het om dezelfde kansen te krijgen in het leven. Het gaat me aan het hart als ik zie dat dit vaak anders loopt. Omdat ze niet veilig, stabiel en liefdevol op kunnen groeien, lopen deze kinderen op latere leeftijd een verhoogd risico om op het criminele pad te raken, werkloos te worden, zelf hun kinderen niet goed op te kunnen voeden of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan. Dat mag én hoeft niet te gebeuren.”

Hoe ziet jullie werk er in de praktijk uit?
“We bedenken op maat gemaakte programma’s die tegemoet komen aan de urgente behoeftes van deze kinderen. Met deze programma’s willen we hen het kindplezier weer teruggeven. Dat doen we al een aantal jaren met vakanties in ons eigen ‘Hotel Heppie’, dagjes uit naar pretparken én ons eigen talentontwikkeling-programma. Tijdens onze programma’s leren kinderen soms voor het eerst om vrienden te maken, krijgen ze positieve aandacht, een compliment, ervaren ze trots en zelfvertrouwen en kunnen ze er weer een tijdje tegenaan. Het geeft ze brandstof voor de toekomst! Maar het gaat verder dan dat. Want als alles om je heen negatief, verdrietig of angstig is, dan is het juist zo belangrijk om weer even zorgeloos kind te kunnen zijn en mooie herinneringen te maken. Herinneringen maken ons uiteindelijk tot wie we zijn.”

Waarom zijn donaties zo belangrijk voor jullie?
“Donaties zijn ons bestaansrecht! Omdat we geen overheidssubsidie krijgen, moeten we zelf op zoek naar financiële ondersteuning. Die vinden we in onze financiële sponsors. Dankzij hen kunnen we dit werk doen. En kunnen we óók de kwetsbare kinderen in Nederland de kansen geven die ze verdienen.”
Bron: Welkom-Energie.nl – Bekijk hier de energie vergelijker

Plaats een reactie