25.000 daken Utrecht voorzien van zonnepanelen in 2020 – GoVolt

25.000 daken Utrecht voorzien van zonnepanelen in 2020

Het afgelopen jaar kozen 25.000 huishoudens in Utrecht ervoor om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Dat is een nieuw record voor de provincie, die daarmee op de goede weg lijkt om de energievoorziening duurzamer te maken.

Netbeheerder Stedin houdt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. Met de nieuwe aanwas van het afgelopen jaar staan er in totaal nu bijna 100.000 huishoudens geregistreerd die zonnepanelen op het dak hebben liggen. Dat betekent dat dit aantal nog steeds erg hard groeit, waardoor de kans groot is dat ook dit jaar weer een flinke vooruitgang zal laten zien. Op die manier neemt het aantal zonnepanelen toe, waardoor minder huishoudens (overdag) afhankelijk zijn van energielevering door het energienet.

Steeds goedkoper
Dat het aantal zonnepanelen nog steeds hard groeit verbaast de technisch directeur van Stedin, David Peters, niet: “Zonnepanelen worden steeds goedkoper, zijn makkelijker te verkrijgen en een aantrekkelijke investering. Ongeveer 17 procent van alle huishoudens in de provincie wekt nu zijn eigen zonnestroom op.”

Het is een mooi percentage en de groei is natuurlijk interessant. Tegelijkertijd laat het zien dat maar liefst 83 procent van de huishoudens hier nog geen gebruik van maakt. Er ligt nog een enorme kans om meer mensen zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Op die manier kunnen ook zij duurzaam elektriciteit opwekken en het stroomnet daarmee ontlasten.

100.000 huishoudens CO2-neutraal
De netbeheerder heeft bovendien berekeningen gemaakt van het maximale vermogen aan elektriciteit dat de panelen samen kunnen opwekken. Het gaat volgens Stedin op een zonnige dag om maximaal 338 megawatt. Dat betekent dat er per jaar zo’n 275 miljoen kilowattuur aan groene stroom zal worden opgewekt. Dat dit enorme aantallen zijn blijkt wel uit de vergelijking naar het aantal huishoudens: “Dat is genoeg om jaarlijks het elektriciteitsverbruik van gemiddeld 100.000 huishoudens CO2-neutraal te maken”.

Als het aantal zonnepanelen ook de komende jaren flink blijft groeien is de kans groot dat op termijn alle huishoudens in de provincie gebruik kunnen maken van duurzame elektriciteit. Het is iets waar onder andere Stedin zich op voorbereidt. Dit heeft gevolgen voor het elektriciteitsnet, omdat er een heel andere verdeling van vraag en aanbod zal ontstaan. Voorlopig probeert Stedin samen met de andere netbeheerders het plaatsen van zonnepanelen te stimuleren.

De meeste zonnepanelen in Utrecht liggen overigens in de stad zelf. Het gaat om zo’n 19.277 huishoudens. De stijging is flink, omdat het er een jaar eerder nog 14.178 waren. Andere plaatsen met veel huishoudens die zonnepanelen op het dak hebben liggen zijn bijvoorbeeld Amersfoort, De Ronde Venen, Houten en Veenendaal.

Zonnepanelen bij bedrijven
Stedin heeft de zonnepanelen op daken van bedrijven niet meegerekend. Bovendien wordt er door heel Nederland steeds meer gebruik gemaakt van zonneparken. Ook die dragen bij aan de mogelijkheid om daar op grote schaal gebruik van te laten maken, zowel door huishoudens als door bedrijven. Het aantal zonnepanelen ligt dus hoger dan dat bij alleen de huishoudens die gemeten zijn, zoals in dit geval door Stedin. Feit blijft wel dat een groot deel van de huishoudens nog geen panelen op het dak heeft liggen, waardoor het de moeite waard is om ook die te blijven stimuleren om daarmee aan de slag te gaan.

GoVolt is sinds 2011 actief in de zonnepanelenbranche en heeft al vele mooie installaties op haar naam staan. GoVolt biedt de beste kwaliteit zonnepanelen, snelle installatie door gecertificeerde installateurs en met de laagste prijsgarantie! Het bedrijf is ontstaan uit de ambitie om de wereld te ondersteunen op een duurzame manier en zo werd begonnen met de installatie en verkoop van zonnepanelen. Vanaf dat moment is GoVolt uitgegroeid tot een echte expert en is het een toonaangevend zonnepanelenbedrijf in Nederland geworden. Via de vernieuwde website kan gemakkelijk een aanvraag gedaan worden via de Dakscan. Hierbij krijgt de klant de informatie die nodig is om te bepalen of zonnepanelen voor hen interessant zijn en wordt direct een prijsopgave gegeven, geheel vrijblijvend.

Laagste prijsgarantie – Gecertificeerde installateurs – Binnen 14 dagen geïnstalleerd – A-merken zonnepanelen en omvormers – 25 jaar opbrengstgarantie – Tot 30 jaar garantie en service na aanschaf

Bron: GoVolt.nl

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie