Airbus Sparkwing: zonnepanelen op satellieten – GoVolt

Airbus Sparkwing: zonnepanelen op satellieten

Airbus heeft Sparkwing ontwikkeld, een nieuwe generatie Nederlandse zonnepanelen die geschikt zijn voor in de ruimte. De satellieten die daar rondzweven vangen veel zonlicht op, dus kunnen daar prima gebruik van maken om te functioneren.

De Sparkwing is een product van Airbus Defence and Space Netherlands, een bedrijf uit Leiden. Het bedrijf gaat de zonnepanelen bijvoorbeeld leveren aan het Belgische Aerospacelab, dat de launching customer is.

Het product wordt als eerste toegepast op een kleine satelliet van het bedrijf die de aarde observeert. De bedrijven hebben onlangs het contract getekend en kunnen niet wachten om daarmee daadwerkelijk aan de slag te gaan.

De laatste hand aan de zonnepanelen
Airbus is ondertussen nog bezig met de verdere ontwikkeling van de zonnepanelen. Dat gebeurt samen met het Netherlands Space Office (NSO), dat bovendien voor financiële steun zorgt. Het gaat om speciale zonnepanelen voor in de ruimte, die moeten voldoen aan een groot aantal extra voorwaarden.

Met de Sparkwing komt er een catalogus voor zonnepanelen voor smallsats. Het zijn kleine satellieten die niet veel groter zijn dan een wasmachine. Ze wegen 100 tot 500 kilogram, iets om rekening mee te houden bij de ontwikkeling van de panelen.

Er komen uiteindelijk zo’n 30 verschillende formaten beschikbaar. Dat betekent dat het mogelijk wordt om satellieten met 1, 2 of 3 zonnepanelen per vleugel te voorzien.

100 tot 2.000 Wattpiek aan vermogen
Op die manier lukt het om met de satellieten zo’n 100 tot 2.000 Wattpiek op te wekken. De zon schijnt in de ruimte altijd, waardoor het niet nodig is om rekening te houden met invloeden van het weer.

Het unieke van Airbus is dat het de speciale ruimtezonnepanelen gewoon online laat bestellen. Dat betekent dat fabrikanten van de smallsats op die manier simpelweg zelf kunnen aangeven wat ze nodig hebben. De zonnepanelen zijn binnen een paar maanden leverbaar, om te gebruiken op de kleine satellieten die daar hun energie uit kunnen halen.

In potentie: duizenden satellieten
Volgens Airbus is de potentie van deze innovatie enorm. Het wordt mogelijk om zuidenden satellieten te voorzien van zonnepanelen. Dat moet ervoor gaan zorgen dat die veel duurzamer met hun energie om kunnen gaan. Waardoor ze mogelijk ook langer in de ruimte kunnen blijven om daar data te verzamelen en observaties kunnen doen. Uiteraard zal de komende tijd gaan uitwijzen hoeveel van de wereldwijde satellieten gebruik gaan maken van de Nederlandse zonnepanelen daarop.

Zonnepanelen kopen
Wil je weten wat zonnepanelen jou opleveren? Doe de Dakscan en zie precies binnen hoeveel jaar jij jouw investering hebt terugverdiend.

GoVolt is sinds 2011 actief in de zonnepanelenbranche en heeft al vele mooie installaties op haar naam staan. GoVolt biedt de beste kwaliteit zonnepanelen, snelle installatie door gecertificeerde installateurs en met de laagste prijsgarantie! Het bedrijf is ontstaan uit de ambitie om de wereld te ondersteunen op een duurzame manier en zo werd begonnen met de installatie en verkoop van zonnepanelen. Vanaf dat moment is GoVolt uitgegroeid tot een echte expert en is het een toonaangevend zonnepanelenbedrijf in Nederland geworden. Via de vernieuwde website kan gemakkelijk een aanvraag gedaan worden via de Dakscan. Hierbij krijgt de klant de informatie die nodig is om te bepalen of zonnepanelen voor hen interessant zijn en wordt direct een prijsopgave gegeven, geheel vrijblijvend.

Laagste prijsgarantie – Gecertificeerde installateurs – Binnen 14 dagen geïnstalleerd – A-merken zonnepanelen en omvormers – 25 jaar opbrengstgarantie – Tot 30 jaar garantie en service na aanschaf

Bron: GoVolt.nl

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie