Barneveld biedt huurders van 900 appartementen zonnepanelen aan – GoVolt

DEZE LATEN STAAN

Woningstichting Barneveld wil zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor zonnepanelen. De stichting beheert onder andere huurwoningen in hoogbouw. De bewoners daar kunnen normaal gesproken niet zo makkelijk gebruik maken van zonnepanelen.

Er is een oplossing gevonden om hen tot 2025 in grote getale toch de kans te bieden hiermee mee te profiteren. De stichting gaat starten met 160 zonnepanelen op de daken van 2 gebouwen met appartementen. Daarna moeten er de komende jaren veel meer van die projecten bij gaan komen. Tot nu toe doet een zeer groot deel van de bewoners mee, dus lijken de eerste ontwikkelingen in ieder geval positief te zijn.

Zonnepanelen voor 900 huurders
Uiteindelijk gaat het om zonnepanelen voor 900 huurders van de stichting. In totaal beheert de Woningstichting maar liefst 4.000 woningen, naast een deel zorgvastgoed. Door daarvan bijna een kwart de mogelijkheid te bieden om mee te doen met de zonnepanelen kan het bedrijf een grote impact maken.

Het gaat in totaal om ongeveer 10.000 bewoners. Door hen enthousiast te maken voor zonnepanelen hoopt de stichting een bijdrage te leveren aan de vergroening van zowel Barneveld als de rest van Nederland.

80 procent van bewoners doet mee
De stichting heeft de bewoners van de huurappartementen vanaf het begin geprobeerd te betrekken bij de plannen om zonnepanelen op het dat te gaan plaatsen.

Een senior projectleider voor het project vertelt: “Omdat het voor ons nieuw is om zonnepanelen op hoogbouw te plaatsen, hebben we hiervan een pilotproject gemaakt. Ik ben er trots op dat bijna 80 procent van de bewoners deelneemt. We monitoren zorgvuldig hoe alles verloopt, zodat we de bevindingen kunnen gebruiken voor toekomstige projecten. We gaan bijvoorbeeld aan de huurders vragen hoe zij vinden dat de communicatie en installatie is verlopen. En we evalueren voor onszelf hoe de samenwerking was met Ecorus, het bedrijf dat de zonnepanelen plaatst.”

Het bedrijf is trots op de eerste fase van het proces. En zal de vinger aan de pols houden om daar ook de komende tijd goed mee verder te gaan. Dit moet de betrokkenheid hoog houden, zodat ook in de andere appartementengebouwen zoveel mogelijk bewoners mee zullen doen.

Bijdrage van €2,50 per zonnepaneel
De zonnepanelen zijn voor de huurders niet gratis. Zij hoeven daar niet groots in te investeren, maar gaan er wel hogere servicekosten voor betalen. Het gaat om €2,50 per zonnepaneel, per maand. Bij 5 zonnepanelen vallen de servicekosten dus €12,50 per maand hoger uit.

Hier staat volgens de stichting tegenover dat de energierekening aan de andere kant juist (flink) lager zal zijn. Op die manier houden de huurders aan het eind van de maand juist geld over. En helpen de zonnepanelen ze om uiteindelijk minder te betalen.

Zonnepanelen kopen
Wil je weten wat zonnepanelen jou opleveren? Doe de Dakscan en zie precies binnen hoeveel jaar jij jouw investering hebt terugverdiend.

GoVolt is sinds 2011 actief in de zonnepanelenbranche en heeft al vele mooie installaties op haar naam staan. GoVolt biedt de beste kwaliteit zonnepanelen, snelle installatie door gecertificeerde installateurs en met de laagste prijsgarantie! Het bedrijf is ontstaan uit de ambitie om de wereld te ondersteunen op een duurzame manier en zo werd begonnen met de installatie en verkoop van zonnepanelen. Vanaf dat moment is GoVolt uitgegroeid tot een echte expert en is het een toonaangevend zonnepanelenbedrijf in Nederland geworden. Via de vernieuwde website kan gemakkelijk een aanvraag gedaan worden via de Dakscan. Hierbij krijgt de klant de informatie die nodig is om te bepalen of zonnepanelen voor hen interessant zijn en wordt direct een prijsopgave gegeven, geheel vrijblijvend.

Laagste prijsgarantie – Gecertificeerde installateurs – Binnen 14 dagen geïnstalleerd – A-merken zonnepanelen en omvormers – 25 jaar opbrengstgarantie – Tot 30 jaar garantie en service na aanschaf

Bron: GoVolt.nl

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie