Btw teruggave zonnepanelen – GoVolt

Btw teruggave zonnepanelen – GoVolt

Voor jouw zonnepaneleninstallatie kan je de btw terugvragen bij de belastingdienst. Korting op je zonnepanelen, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn! Doordat je een zonnepaneleninstallatie hebt en je eigen energie opwekt, wordt je beschouwd als klein energiebedrijf en val je onder de kleine ondernemingsregeling. En als ondernemer mag jij de btw terugvragen bij de belasting!

Een installatie van 7 zonnepanelen is deze 21% btw teruggave al €750,-. Dat is natuurlijk mooi meegenomen en hiervoor is slecht maar één aangifte nodig. Hiervoor lag dit een stuk ingewikkelder en op deze manier is het een stuk makkelijker geworden om de btw terug te vragen. Met onderstaand stappenplan kun je zelf eenvoudig de BTW-aangifte indienen.

Belangrijk:
De btw moet binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar waarin je de panelen hebt gekocht, ingediend worden
De factuur van de zonnepanelen en de energie nota moeten op dezelfde maand staan.
Het stappenplan geldt alleen voor particulieren.
Stappenplan Btw-teruggave zonnepanelen
1. Formulier invullen “Opgaaf Zonnepaneelhouders”

Download formulier “Opgaaf zonnepaneelhouders”, dat op de website van de Belastingdienst staat. Dit formulier moet worden geprint, ingevuld en opgestuurd. Het formulier is redelijk duidelijk, maar hieronder staat een uitleg van de gevraagde gegevens.

1 Gegevens
Vul hier je naam, adres waar de zonnepanelen zijn geplaatst, telefoonnummer, burgerservicenummer en factuurdatum in.

2 Btw gegevens

2a Vul het correspondentieadres in. Dit kan het adres zijn waar de zonnepanelen zijn geplaatst of een ander adres.

2b Kruis aan dat je wilt meedoen aan de KOR (kleine ondernemers regeling).

3 Ondertekening
Onderteken het formulier

Beoordeling Belastingdienst
De Belastingdienst neemt je aanvraag in behandeling en bekijkt of je inderdaad een BTW-ondernemer hebt. Vervolgens ontvang je een brief met het onderwerp “Vaststelling belastingplicht” waarin de Belastingdienst laat weten of je geregistreerd bent als BTW-ondernemer. In deze brief staat tevens het omzetbelastingnummer.

Wanneer je de brief niet binnen 10 werkdagen hebt ontvangen, is het verstandig om contact op te nemen met de Belastingdienst op 0800-0542. Als je namelijk niet op tijd aangifte doet, kan je hiervoor een boete ontvangen.

2. Je rekeningnummer doorgeven
Vergeet deze stap absoluut niet! Doe dit voordat je de aangifte doet, om vertraging bij het uitbetalen te voorkomen. De Belastingdienst gebruikt namelijk niet automatisch het rekeningnummer dat bij hen bekend is en je zal dus altijd opnieuw een rekeningnummer door moeten geven. Dit doe je doormiddel van een digitaal formulier dat je via deze link kunt vinden: Rekeningnummer nu doorgeven

Hoe vul je het formulier in?

Heb je een boekhouder? Dan worden de gegevens van de boekhouder ingevuld bij het contactpersoon. Heb je deze niet, dan vul je je eigen gegevens in.
Bij het subnummer vul je de 2 cijfers in die na de B komen van het omzetbelastingnummer dat je hebt ontvangen. Deze cijfers vind je terug in de Brief van Vaststelling Belastingplicht in stap 1.
3. Btw-aangifte doen
Van de Belastingdienst of je digitaal of via de post de aangifte. Heb je de brief en de inloggegevens ontvangen? Dan kun je de btw-aangifte doen. Het bedrag dat je ontvangt is de btw die je hebt betaald, min het forfait bedrag.

Hoe vult je het formulier in?
In het formulier hoef je niet alle rubrieken in te vullen, alleen rubriek 1 en 5 zijn van belang. Bij digitale aangifte klinkt u vervolgens op ‘akkoord’.

Bij vraag 1a vul je bij het bedrag waarover de omzetbelasting wordt berekend, het cijfer 0 in.
Bij “omzetbelasting” vult je het forfait bedrag in dat hoort bij het opwekvermogen van je zonnepanelen. Dit forfait vind je in de tabel hieronder.
Open tabel voor Forfait
Bij vraag 5a moet dit forfait bedrag nog een keer worden ingevuld. Als je de aangifte digitaal doet, dan wordt dit bedrag automatisch ingevuld.
Bij vraag 5b vul je de btw in die je hebt betaald bij de aankoop van de zonnepanelen. Het bedrag vind je terug op de aankoopnota.
Bij vraag 5c en 5e vult je het verschil tussen de bedrag in.
Vraag 5d kan je leeg laten.
Let op: GoVolt kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van dit stappenplan.

Kleineondernemersregeling
Per 1 januari 2020 is de kleineondernemersregeling veranderd. Je kunt nu kiezen voor vrijstelling van btw als je gevestigd bent in Nederland en niet meer dan €20.000 omzet per kalenderjaar heeft. Hierover vind je meer informatie op de website van de belastingdienst

GoVolt is sinds 2011 actief in de zonnepanelenbranche en heeft al vele mooie installaties op haar naam staan. GoVolt biedt de beste kwaliteit zonnepanelen, snelle installatie door gecertificeerde installateurs en met de laagste prijsgarantie! Het bedrijf is ontstaan uit de ambitie om de wereld te ondersteunen op een duurzame manier en zo werd begonnen met de installatie en verkoop van zonnepanelen. Vanaf dat moment is GoVolt uitgegroeid tot een echte expert en is het een toonaangevend zonnepanelenbedrijf in Nederland geworden. Via de vernieuwde website kan gemakkelijk een aanvraag gedaan worden via de Dakscan. Hierbij krijgt de klant de informatie die nodig is om te bepalen of zonnepanelen voor hen interessant zijn en wordt direct een prijsopgave gegeven, geheel vrijblijvend.

Laagste prijsgarantie – Gecertificeerde installateurs – Binnen 14 dagen geïnstalleerd – A-merken zonnepanelen en omvormers – 25 jaar opbrengstgarantie – Tot 30 jaar garantie en service na aanschaf

Bron: GoVolt.nl

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie