Den Haag gaat voor groenste markt met 3.500 zonnepanelen – GoVolt

Den Haag gaat voor groenste markt met 3.500 zonnepanelen

De Haagse Markt moet de groenste markt van Europa worden. Er worden de komende maanden maar liefst 3.500 zonnepanelen geplaatst. Het project vraagt om een investering van 1,1 miljoen euro en zal energie gaan leveren voor de ondernemers op de markt. De capaciteit staat gelijk aan het verbruik van 400 huishoudens, dus de gemeente en de stichting Haagse Markt zetten hiermee een flinke stap naar vergroening.

‘Fantastisch nieuws voor Den Haag en de markt’
“Dit is fantastisch nieuws voor Den Haag en voor de markt”, vertelt Leen Van Popering, bestuurder van de stichting. “De zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de Haagse Markt en alle ondernemers die daar werken. Met de opbrengsten van de zonnepanelen gaan we drie dingen doen. We willen meer promotie van de markt maken, we bieden ondernemers nog meer ondersteuning en we blijven ons inzetten voor drooglooppaden met behoud van het buitengevoel.”

De stichting Haagse Markt werkt voor het project samen met de gemeente Den Haag en met SolarNRG. Die laatste is het bedrijf dat de panelen zal plaatsen. Dit gebeurt op de daken van de verschillende marktgebouwen, om op die manier elektriciteit uit zonlicht op te wekken.

Zonnestroom voor 400 huishoudens
De 3.500 zonnepanelen die er worden geplaatst zullen samen 1,2 miljoen kWh per jaar gaan opwekken. Dat is vergelijkbaar met het verbruiken 400 huishoudens. Het betekent dat de markt een enorme vergroening doormaakt, zodat de ondernemers daar goed gebruik van kunnen maken.

SolarNRG is trots om het project uit te mogen voeren. De directeur vertelt: “Voor SolarNRG is dit een heel bijzonder project. We zijn heel trots dat we dit uit mogen voeren. Het is ook een uitdagend project, omdat we alleen kunnen werken als de markt gesloten is. Daarnaast krijgt iedere verkoopunit een nieuwe groepenkast met een eigen aansluiting.”

Stichting Haagse markt
De stichting achter de markt zal eigenaar worden van de zonnepanelen en gaat die bovendien exploiteren. De stichting huurt de daken van de units van de gemeente. Daarvoor betaalt de stichting een symbolisch bedrag van 1 euro. De stichting levert de zonne-energie vervolgens aan zowel de ondernemers als aan de gemeente Den Haag.

Er komt op die manier een mooi project van de grond, waarin de beschikbare daken goed worden gebruikt om duurzaam elektriciteit op te wekken. Het project kan bovendien een voorbeeld zijn voor andere markten. Samen hebben ze de mogelijkheid om Nederland een stuk verder te vergroenen, bijvoorbeeld met zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen
Wil je weten wat zonnepanelen jou opleveren? Doe de Dakscan en zie precies binnen hoeveel jaar jij jouw investering hebt terugverdiend.

GoVolt is sinds 2011 actief in de zonnepanelenbranche en heeft al vele mooie installaties op haar naam staan. GoVolt biedt de beste kwaliteit zonnepanelen, snelle installatie door gecertificeerde installateurs en met de laagste prijsgarantie! Het bedrijf is ontstaan uit de ambitie om de wereld te ondersteunen op een duurzame manier en zo werd begonnen met de installatie en verkoop van zonnepanelen. Vanaf dat moment is GoVolt uitgegroeid tot een echte expert en is het een toonaangevend zonnepanelenbedrijf in Nederland geworden. Via de vernieuwde website kan gemakkelijk een aanvraag gedaan worden via de Dakscan. Hierbij krijgt de klant de informatie die nodig is om te bepalen of zonnepanelen voor hen interessant zijn en wordt direct een prijsopgave gegeven, geheel vrijblijvend.

Laagste prijsgarantie – Gecertificeerde installateurs – Binnen 14 dagen geïnstalleerd – A-merken zonnepanelen en omvormers – 25 jaar opbrengstgarantie – Tot 30 jaar garantie en service na aanschaf

Bron: GoVolt.nl

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie