Eigenaren zonnepanelen in Vlaanderen krijgen honderden euro’s terug – GoVolt

Eigenaren zonnepanelen in Vlaanderen krijgen honderden euro’s terug

Eigenaren van zonnepanelen in Vlaanderen krijgen mogelijk honderden euro’s terug. Ze hebben die kosten te veel betaalt. Dat heeft te maken met de problemen rondom de terugdraaiende meter.

Op 1 maart 2021 moesten de meterstanden van eigenaren van zonnepanelen met digitale meters worden uitgelezen en doorgegeven. Er zou op basis van die data een tussentijdse berekening worden gemaakt van de kosten. Met name de mensen met zonnepanelen met een terugdraaiende meter kwamen daardoor in de problemen. Zij profiteren normaal in de zomermaanden het meest van het voordeel, iets dat nu niet mogelijk was.

Eenmalig het tarief betalen
Het heeft er volgens Andries Gryffroy (NVA), Robrecht Bothuyne (CD&V), Willem-Frederik Schiltz (Open Vld), Wilfried Vandaele (NVA), Tinne Rombouts (CD&V) en Inez De Coninck (NVA) toe geleid dat veel eigenaren van zonnepanelen in Vlaanderen dubbele kosten hebben betaald.

Het gaat om de tarieven voor de elektriciteitsdistributie. Het is belangrijk dat iedereen die tarieven maar één keer betaalt. Dat lijkt mis te zijn gegaan, door de situatie rondom de terugdraaiende meter en de slimme meters die er zijn geplaatst en uitgelezen. Er zijn dubbele kosten in rekening gebracht aan huishoudens die zonnepanelen op het dak hebben liggen. En dat moet hersteld worden, waardoor de eigenaren tot honderden euro’s terug kunnen krijgen

Ruim 300 euro terug
Hoeveel de eigenaren precies terugkrijgen hangt af van de opbrengst van de zonnepanelen en de precieze kosten. Volgens een paar partijen in het parlement kan het gaat om bedragen tot €300 per huishouden. Zij hebben een veel te hoog bedrag betaald, iets dat netjes rechtgezet moet worden en in de toekomst moet worden voorkomen.

De eigenaren van de zonnepanelen kunnen het geld helaas nog niet meteen op hun rekening verwachten. De kans is groot dat het bedrag ergens later dit jaar zal worden overgemaakt. Of dat het mogelijk wordt om dit te verrekenen met de kosten die de eigenaren van zonnepanelen nog wel moeten betalen. Feit is in ieder geval dat het een flinke meevaller is voor een grote groep mensen die zonnepanelen op het dak heeft liggen.

Geen mogelijkheid tot compenseren
Normaal gesproken zouden de mensen met een terugdraaiende teller vooral in de zomermaanden profiteren. De teller loopt dan terug, waardoor ze aan het eind van het jaar een relatief lage stand hebben.

Door de meterstanden al in het voorjaar uit te laten lezen lukt het niet om voor deze compensatie te zorgen. Dat betekent dat de energiekosten relatief hoog waren, terwijl dat niet terecht was. Om toch die compensatie te kunnen toepassen moeten de personen om wie het gaat van de partijen dus toch de honderden euro’s terugkrijgen.

Zonnepanelen kopen
Wil je weten wat zonnepanelen jou opleveren? Doe de Dakscan en zie precies binnen hoeveel jaar jij jouw investering hebt terugverdiend.
GoVolt is sinds 2011 actief in de zonnepanelenbranche en heeft al vele mooie installaties op haar naam staan. GoVolt biedt de beste kwaliteit zonnepanelen, snelle installatie door gecertificeerde installateurs en met de laagste prijsgarantie! Het bedrijf is ontstaan uit de ambitie om de wereld te ondersteunen op een duurzame manier en zo werd begonnen met de installatie en verkoop van zonnepanelen. Vanaf dat moment is GoVolt uitgegroeid tot een echte expert en is het een toonaangevend zonnepanelenbedrijf in Nederland geworden. Via de vernieuwde website kan gemakkelijk een aanvraag gedaan worden via de Dakscan. Hierbij krijgt de klant de informatie die nodig is om te bepalen of zonnepanelen voor hen interessant zijn en wordt direct een prijsopgave gegeven, geheel vrijblijvend.

Laagste prijsgarantie – Gecertificeerde installateurs – Binnen 14 dagen geïnstalleerd – A-merken zonnepanelen en omvormers – 25 jaar opbrengstgarantie – Tot 30 jaar garantie en service na aanschaf

Bron: GoVolt.nl

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie