Mogelijk zonnepanelen op wind- en geluidsschermen in Noord-Holland – GoVolt

Mogelijk zonnepanelen op wind- en geluidsschermen in Noord-Holland

Er komen mogelijk zonnepanelen op wind- en geluidsschermen in de provincie Noord-Holland. Het is een plan waar onderzoek naar komt, nadat een motie van 50PLUS werd aangenomen. Die gaf aan dat er op de schermen tal van vierkante meters beschikbaar zijn, die nu maar niet of nauwelijks worden gebruikt. Door er duurzame energie mee op te wekken ontstaat er een dubbele functie.

Veel wind- en geluidsschermen
Volgens de partij is er in de provincie Noord-Holland ontzettend veel ruimte beschikbaar op de panelen. Er staan veel wind- en geluidsschermen, die nu maar een enkele functie hebben. Ze houden de wind of het geluid tegen, zodat automobilisten en omwonenden zo min mogelijk last van elkaar hebben.

De partij vindt dat dit anders zou moeten. De vele schermen die er staan zouden mogelijk goed geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Dat kan al veel langer diagonaal en ook verticaal ontstaan er meer mogelijkheden.

Gebruik maken van bestaande vierkante meters
50PLUS is van mening dat we snel meer gebruik zouden moeten maken van zonnepanelen. Dat kan op de daken van huizen, maar ook op een aantal andere manieren. Juist door out-of-the-box te denken is er volgens de partij meer mogelijk.

Zo’n plan is dus om de wind- en geluidsschermen te gebruiken. Het zijn vaak grote schermen met veel vierkante meters, die op dit moment niet anders worden benut dan om wind of geluid tegen te houden. Met zonnepanelen op de schermen worden ze veel nuttiger, omdat ze elektriciteit opwekken voor bijvoorbeeld de bewoners in de omgeving.

Onderzoek naar de toepassing
De provincie heeft toegezegd dat er gekeken gaat worden naar de mogelijkheid. De motie van 50PLUS is aangenomen. Of de panelen er uiteindelijk komen is overigens de vraag. Er moet eerst een onderzoek naar de haalbaarheid plaatsvinden. Pas als het inderdaad haalbaar blijkt om die te plaatsen kunnen er partijen verzameld worden om daarmee aan de slag te gaan.

Feit is dat er door deze manier van denken meer mogelijk moet kunnen worden. Zowel de schermen als andere grote oppervlakken zouden geschikt kunnen zijn om zonnepanelen te plaatsen. Op die manier komen de vierkante meters goed van pas, om op een heel duurzame wijze elektriciteit op te wekken.

Zonnepanelen kopen
Wil je weten wat zonnepanelen jou opleveren? Doe de Dakscan en zie precies binnen hoeveel jaar jij jouw investering hebt terugverdiend.

GoVolt is sinds 2011 actief in de zonnepanelenbranche en heeft al vele mooie installaties op haar naam staan. GoVolt biedt de beste kwaliteit zonnepanelen, snelle installatie door gecertificeerde installateurs en met de laagste prijsgarantie! Het bedrijf is ontstaan uit de ambitie om de wereld te ondersteunen op een duurzame manier en zo werd begonnen met de installatie en verkoop van zonnepanelen. Vanaf dat moment is GoVolt uitgegroeid tot een echte expert en is het een toonaangevend zonnepanelenbedrijf in Nederland geworden. Via de vernieuwde website kan gemakkelijk een aanvraag gedaan worden via de Dakscan. Hierbij krijgt de klant de informatie die nodig is om te bepalen of zonnepanelen voor hen interessant zijn en wordt direct een prijsopgave gegeven, geheel vrijblijvend.

Laagste prijsgarantie – Gecertificeerde installateurs – Binnen 14 dagen geïnstalleerd – A-merken zonnepanelen en omvormers – 25 jaar opbrengstgarantie – Tot 30 jaar garantie en service na aanschaf

Bron: GoVolt.nl

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie