Wat is salderen? – MetDeZon

Wat is salderen?

Met zonnepanelen wekt u zelf energie op. Een deel van deze energie verbruikt u direct zelf. De energie de overblijft levert u terug aan het openbare elektriciteitsnet. Als de zon niet schijnt heeft u ook energie nodig. Deze energie levert uw energiebedrijf.

Zonnepanelen-EnergieMeter
Aftreksom
Op uw energierekening staat hoeveel energie u geleverd heeft gekregen van het energiebedrijf. Dat staat vermeld in kWh. Daarvan wordt de energie die u heeft terug geleverd met uw zonnestroom systeem afgetrokken. Deze aftreksom heet salderen. Het salderen is opgenomen in de Elektriciteitswet van 1998, dit betekent dat iedere energieleverancier verplicht is om hieraan mee te werken.
Zonnepanelen-Stopcontact2

Salderingsgrens
Voor 1 januari 2014 mocht u tot 5.000 kWh terug geleverde elektriciteit van uw eigen verbruik aftrekken. Die regels zijn vanaf 1 januari 2014 veranderd waardoor de grens van 5.000 kWh weggevallen is. Nu is de salderingsgrens de hoeveelheid energie die u van het energiebedrijf geleverd krijgt. Dat kan dus meer of minder zijn dan 5.000 kWh per jaar zijn. De regels voor saldering en terugleververgoeding gelden alleen voor u als kleinverbruiker (aansluiting tot 3 x 80 Ampère).
Zonnepanelen subsidie

Terugleveren
Levert u jaarlijks meer energie terug aan het elektriciteitsnet dan dat u heeft verbruikt, dan krijgt u een terugleververgoeding (kale energieprijs van € 0,07, naar voorbeeld in tabel 1). De terugleververgoeding verschilt per energieleverancier, informeer hierover bij uw energieleverancier.

Uw installatie registreren
Wanneer u energie gaat terugleveren, is het van belang uw installatie te laten registreren bij uw netbeheerder. U komt anders niet in aanmerking voor een financiele vergoeding wanneer u meer opwekt dan dat u zelf verbruikt. Heeft u zonnepanelen geïnstalleerd, ga dan naar de website www.energieleveren.nl. Hier staat duidelijk hoe u uw installatie kunt registreren, zodat u zeker weet dat de teruglevering geen problemen oplevert.

Zonnepanelen.nl levert betaalbare zonnepanelen aan mensen die flink willen besparen op hun energierekening. Door de zon als energiebron te gebruiken, wordt men onafhankelijk van energiebedrijven. Wij helpen u, want met het brede assortiment heeft u volop de keus. Wij bieden deskundig advies over de beste oplossing in elke situatie. Ook neemt Zonnepanelen.nl u op alle mogelijke manieren de zorg uit handen: van het regelen van een subsidieaanvraag en BTW-teruggaaf tot het vakkundig plaatsen van de set zonnepanelen. Bij Zonnepanelen.nl krijgt u altijd de hoogste terugleververgoeding voor uw opgewekte energie. U wordt namelijk onafhankelijk van de energiemaatschappij waardoor u nu, maar ook in de toekomst kunt kiezen voor een eigen leverancier naar keuze. U hebt dus zelf in de hand waar u het meeste krijgt!

Zonnepanelen.nl levert betaalbare zonnepanelen aan mensen die flink willen besparen op hun energierekening. Door de zon als energiebron te gebruiken, wordt men onafhankelijk van energiebedrijven. Zonnepanelen.nl helpt u, want met het brede assortiment heeft u volop de keus. Zonnepanelen.nl biedt deskundig advies over de beste oplossing in elke situatie. Ook neemt Zonnepanelen.nl u op alle mogelijke manieren de zorg uit handen: van het regelen van een subsidieaanvraag en BTW-teruggaaf tot het vakkundig plaatsen van de set zonnepanelen.
Zonnepanelen.nl is een eerlijke leverancier in een ondoorzichtige wereld van de energie. De afgelopen jaren heeft Zonnepanelen.nl al meer dan 30.000 systemen verkocht. In de provincies Noord- en Zuid-Holland voert Zonnepanelen.nl momenteel ambitieuze en grootschalige zonne-energie projecten uit namens talloze gemeenten, voor duizenden huishoudens die willen verduurzamen en besparen.

Bron: ZonnePanelen.nl – MetDeZon

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie