Zonnepanelen helpen landbouwgrond te herstellen – GoVolt

Zonnepanelen helpen landbouwgrond te herstellen

Zonnepanelen leveren in eerste instantie vooral duurzame elektriciteit op. Ze zetten het zonlicht om naar energie, om daar op een duurzame manier gebruik van te maken. Toch is dat niet alles, als het ligt aan Jan de Winter uit Flevoland.

Hij heeft een methode bedacht waarmee zonnepanelen beschadigde landbouwgrond kunnen helpen herstellen. Met verrijdbare zonnepalen heeft hij het mogelijk gemaakt om deze over de grond te verplaatsen, waardoor bepaalde grond na het ploegen tijd heeft om te herstellen.

Herstellen en dan weer ploegen
“Het ene jaar zouden hier zonnepanelen kunnen liggen”, vertelt de bedenker aan Omroep Flevoland. “En het jaar daarop kunnen ze verschuiven naar een perceel dat hierachter ligt. Dan komt het eerste perceel vrij en kun je weer gewoon ploegen.”

Er is door onderzoekers en specialisten op het gebied van zonnepanelen enthousiast gereageerd op het plan. Zij geven aan dat het dubbelgebruik kan stimuleren, waardoor het slim bijdraagt aan efficiënter gebruik van de grond. De grond kan herstellen wanneer daar zonnepanelen op liggen, om die weer beschikbaar te maken voor het ploegen op het moment dat dit doel bereikt is.

Zonnepanelen op verschillende percelen
Volgens De Winter moet het mogelijk zijn om de panelen te plaatsen op de percelen grond die de kans moeten krijgen om te herstellen. Dat duurt bijvoorbeeld een jaar, waarna het mogelijk is om daar weer intensief te ploegen.

Door de zonnepanelen verrijdbaar te maken kunnen ze daarna verplaatst worden naar een volgend perceel. Onder andere bouwbedrijf Mobilis TBI kijkt mee naar een oplossing om die in de praktijk voor elkaar te krijgen. Het moet op die manier bijvoorbeeld mogelijk worden om stroom te leveren aan de bouwplaatsen, door gebruik te maken van de verrijdbare panelen.

Zonnepanelen kopen
Wil je weten wat zonnepanelen jou opleveren? Doe de Dakscan en zie precies binnen hoeveel jaar jij jouw investering hebt terugverdiend.

GoVolt is sinds 2011 actief in de zonnepanelenbranche en heeft al vele mooie installaties op haar naam staan. GoVolt biedt de beste kwaliteit zonnepanelen, snelle installatie door gecertificeerde installateurs en met de laagste prijsgarantie! Het bedrijf is ontstaan uit de ambitie om de wereld te ondersteunen op een duurzame manier en zo werd begonnen met de installatie en verkoop van zonnepanelen. Vanaf dat moment is GoVolt uitgegroeid tot een echte expert en is het een toonaangevend zonnepanelenbedrijf in Nederland geworden. Via de vernieuwde website kan gemakkelijk een aanvraag gedaan worden via de Dakscan. Hierbij krijgt de klant de informatie die nodig is om te bepalen of zonnepanelen voor hen interessant zijn en wordt direct een prijsopgave gegeven, geheel vrijblijvend.

Laagste prijsgarantie – Gecertificeerde installateurs – Binnen 14 dagen geïnstalleerd – A-merken zonnepanelen en omvormers – 25 jaar opbrengstgarantie – Tot 30 jaar garantie en service na aanschaf

Bron: GoVolt.nl

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie