Zuid-Holland presenteert Zon op dak: aanvalsplan voor meer zonnepanelen – GoVolt

Zuid-Holland presenteert Zon op dak: aanvalsplan voor meer zonnepanelen

Zuid-Holland presenteert Zon op dak: aanvalsplan voor meer zonnepanelen
Sophie
Leestijd 3 minuten 15 juni 2021
Zuid-Holland wil als provincie de komende tijd flink inzetten op meer zonnepanelen. Het blijkt dat met name huishoudens al flink investeren, maar dat er nog veel grote daken onbenut blijven. En dat moet veranderen, als het aan de provincie ligt.

Er komt een subsidie, in combinatie met een aantal andere maatregelen. Die moeten er samen voor gaan zorgen dat er zo min mogelijk grote daken onbenut blijven. Om zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken en heel de provincie daarmee een stuk minder afhankelijk te maken van andere energiebronnen.

Zonnig Zuid-Holland
Het aanvalsplan is onderdeel van Zonnig Zuid-Holland, dat een jaar geleden werd geïntroduceerd. Er is subsidie beschikbaar en het gaat om een groot aantal maatregelen. Het plan geldt in ieder geval tot 2023, om zoveel mogelijk bezitters van grote daken te stimuleren om hiermee aan de slag te gaan. Met name die grote daken zijn interessant, omdat het daar soms lastig is om tot een rendabel plaatje te komen. Met een subsidie lukt dat wel, waardoor de interesse waarschijnlijk toe zal nemen.

Subsidie voor grote daken
Er komt een subsidie voor bezitters van grote daken, waarbij er te weinig draagkracht is om conventionele zonnepanelen te plaatsen. Door het dak aan te passen, andere panelen te kiezen of een energiecoöperatie te betrekken zal het in veel gevallen toch mogelijk zijn om ermee aan de slag te gaan.

Het gaat om grote daken die ten minste 15 kilowattpiek aan vermogen kunnen plaatsen. Het is dan mogelijk om een subsidie van €2.500 tot €5.000 te krijgen. Op die manier kan het voor een groot aantal bezitters van grote daken toch heel interessant worden om met zonnepanelen aan de slag te gaan.

Op zoek naar meer daken
“Het is zonde dat er nog zoveel daken zijn die we niet gebruiken! Er is een enorme potentie om op daken zonne-energie op te wekken. We hebben in kaart gebracht wat de knelpunten zijn en pakken die aan met een breed plan om zoveel mogelijk grote daken beschikbaar te maken voor het opwekken van zonne-energie,” vertelt Berend Potjer, gedeputeerde bij de provincie.

De provincie merkt dat een deel van de grote daken best gebruikt kan worden, maar dat eigenaren aanhikken tegen de hoge kosten. En dat niet altijd goed duidelijk is wat er moet gebeuren om het dak geschikt te maken. Met de maatregelen en de subsidie hoopt Zuid-Holland ervoor te zorgen dat een groot aantal eigenaren van grote daken alsnog aan de slag gaat.

Zonnepanelen kopen
Wil je weten wat zonnepanelen jou opleveren? Doe de Dakscan en zie precies binnen hoeveel jaar jij jouw investering hebt terugverdiend.
GoVolt is sinds 2011 actief in de zonnepanelenbranche en heeft al vele mooie installaties op haar naam staan. GoVolt biedt de beste kwaliteit zonnepanelen, snelle installatie door gecertificeerde installateurs en met de laagste prijsgarantie! Het bedrijf is ontstaan uit de ambitie om de wereld te ondersteunen op een duurzame manier en zo werd begonnen met de installatie en verkoop van zonnepanelen. Vanaf dat moment is GoVolt uitgegroeid tot een echte expert en is het een toonaangevend zonnepanelenbedrijf in Nederland geworden. Via de vernieuwde website kan gemakkelijk een aanvraag gedaan worden via de Dakscan. Hierbij krijgt de klant de informatie die nodig is om te bepalen of zonnepanelen voor hen interessant zijn en wordt direct een prijsopgave gegeven, geheel vrijblijvend.

Laagste prijsgarantie – Gecertificeerde installateurs – Binnen 14 dagen geïnstalleerd – A-merken zonnepanelen en omvormers – 25 jaar opbrengstgarantie – Tot 30 jaar garantie en service na aanschaf

Bron: GoVolt.nl

Kijk en vergelijk zelf en kies uw energie leverancier via de Energie Vergelijker

Plaats een reactie